29.9.2011

Adele

Upea Adele British Vogue:n kannessa. Ja samaisessa numerossa Jane Birkin ja "My life in style". Viikonlopun lehti lienee valittu.

28.9.2011

Kirjatoukkaa kiinnostaa Kindle Fire

Hop! Juuri äsken Amazon julkisti Amazon Kindle Fire-tabletin. Kiinnostaako? No kyllä kiinnostaa!
Samassa tilaisuudessa myös julkistettiin pari kehittyneempää Kindleä eli ekirjanlukijaa, ja siitä seurasi muuten se, että tavallinen perus-Kindle irtoaisi nyt reilulla viidelläkympillä.

Kirjatoukka on itseasiassa ollut kyllä aina ennemmin kallellaan Bookeeniin kuin Kindleen, tarkan hiukkas-atomi-analysoinnin seurauksena .("Jaa, Bookeen on ranskalainen? Jaa, no sitten Kirjatoukka tykkää siitä!). Mutta ehkä Kindle Fire olisi nyt juuri se yksi ja ainoa uusi laite, jonka Kirjatoukka tarvitsee?

Onneksi Kirjatoukalle on juuri sopivasti ensi lauantaina tulossa 10 miljoonaa euroa...

27.9.2011


Paumes'in tyypit ovat Kirjatoukan sankareita. He ovat onnistuneet tekemään kirjasarjan, josta löytyy Kirjatoukan intohimojen kohteita, siis ateljeita, kirjakauppoja, kirpputoreja, leipomoita, kukkakauppoja, keittiöitä ja muita mahtavia mestoja kaupungeista kuten Tokio, Pariisi, ja Tukholma.

Sarjan Suomi-aiheisia kirjoja on sisustuslehdissämme esiteltykin, mutta ah ja voih PARIISI-sarjaa! Katso muru täältä koko lista!

Osaa kirjoista saa Suomesta ostaa Hobbooks-kirjakaupoista.

(Ja jo toisen kerran saman päivän aikana heikkolaatuisia (liian pieniä) kuvia, soo soo...)

Viattomia tunnustuksia

Juuri kun olin lukemassa (taas) Orhan Pamuk'in "Viattomuuden museota", sain tunnustusta Turkista. "Tuhat ja yksi tarinaa matkan varrelta"-blogin Mine Istanbulista muisti Kirjatoukkaa näin:

Ilahduttavaa! Tunnustuksen saaja saa kertoa itsestään 8 ennestään tuntematonta asiaa.

Hmm...

1. Kirjatoukka on PATALAISKA. Silti helposti innostuva ja innostuessaan hurjasti aikaansaava.
2. Kirjatoukka jättää kirjan HETI kesken, jos ei nappaa. Mutta antaa kirjoille monta mahdollisuuttaa, sillä uskoo siihen, että jokaisella kirjalla on aikansa ja paikkansa. Samasta syystä lukee kirjoja myös useaan kertaan, eri elämänvaiheissa.
3. Kirjatoukka on hyvin, hyvin turhamainen ja ajattelee aivan liikaa, mitä muut ajattelevat.
4. Kirjatoukka rakastaa kylpemistä enemmän kuin saunomista, ja viihtyy erittäin kuumassa vedessä.
5. Kirjatoukka viimeistään hurmasi Herra Kameran kirjoittamalla ensimmäisen yhteisen yön jälkeen pöydälle lapun, jossa luki "Rohkea oli se mies, joka ensimmäisenä nielaisi osterin"/ Jaakko III ja taivuttamalla sen seuraksi samppanjapullon metallikorkista pienen tuolin. Ja pakenemalla paikalta.
6. Kirjatoukka halusi alunperin kuusi lasta, mutta kolmen jälkeen ei jaksanut enää.
7. Kirjatoukka on karannut 17-vuotiaana viikoksi Madridiin.
8. Kirjatoukka rakastaa enemmän suolaista kuin makeaa, mutta kaikkein eniten hyvää viinilasillista.

Bonuksena yksi paljastus Herra Kamerasta: Hän on aivan heikkona toffeeseen, ja Pippa Middletoniin...

En nyt laita tätä eteenpäin, mutta poimikoon ken poimii, näitähän on hauska lukea. Ja kirjoittaa.
Halaus Minelle, jonka blogia SUOSITTELEN lämpimästi kaikille. Siellä tuoksuu appesiininkukka ja loistavat auringonkyllästämät kaakelit.

Slowly


Sunnuntaina käveltiin hissukseen syysauringossa. Herra Kamera kulki pari askelta perässä, ja näki paljon enemmän kuin me.

Kannessa

Niin sitä pitää! Surffilauta (Joachim Lindholm, Hanko) pääsi Blue Wings-lehteen suoraan Taiteilijaresidenssin seinältä!
Katso parempilaatuiset kuvat täältä.

25.9.2011

Mikä-mikä-maa

Tervehdyskäynti tämäkin. Perjantaina lipui redille Hangon edustalle maailman suurin purjelaiva, venäläinen Sedov. Kuin uni. Herra Kamera veneili ystävineen lähemmäksi, auringonlaskun aikaan.

Näky oli uskomaton.

Elokuun lopussa, Muinaistulien aikaan (muistatko, "Toinen tähti oikealta ja suoraan aamuun"?), koimme hetken elävämme Mikä-mikä-maassa. Ja se suloisen epätodellinen tunne totta vieköön toistui taas.

24.9.2011

Tervehdyskäynti

Yhä vain sairastavaa Kirjatoukkaa ympäröi uskomattoman ihanien ihmisten piiri. Vähän aikaa sitten esittelin erään vierailun hyväätekevät tuliaiset (kurkkaa, jos et muista!) ja nyt eräs ystävätär toi oman talon seinustalla kasvaneita viinirypäleitä, jotka pullottivat - melkein halkeilivat - auringonvaloa. Ja lehden, ja hortensianoksia. Luulisi taudin jo taittuvan näillä eväillä.

Kuva: Herra Poskiontelontulehdus...

23.9.2011

... ja laukku kuin eväspussi

"The Picnic" by Marie Turnor.

Mekko kuin kirja

Hei kappas! Bottega Venetan mekossahan on "sivuja"!

Käydään kirjakaupassa


Ja kun me nyt sitten jo ajauduimme Atelier Brancusin myötä Pariisiin (mielikuvitusmatkalle), niin mennään toki kirjakauppaan samalla reissulla, mitä sitä kursailemaan! Tällä kertaa käydään Librairie Galignani'ssa, Rue de Rivolilla.
Katso esittelyvideo täällä. Kirjoja, kirjoja, kirjoja... silmänkantamattomiin.

Ja nyt, hengittäkää syvään: heillä on myös verkkokauppa. Mutta ei kerrota sitä minulle...

Tuokio

Arabian uusi sarja "Tuokio" on kaunis.

Ja huomasin juuri, että vaikka molempien tiilirotiskojen sisustus on tämän yhden ja saman tädin käsistä, niin siinä missä "Tuokio" istuisi kuin nenä päähän vierastaloomme eli "Taiteilijaresidenssiin", niin oman kodin puolelle se ei passaisi ollenkaan! Täällä päämajassa kaikki on hiukan kolhiintunutta ja eriparista ja halkeamilla ja eriväristä keskenään....

22.9.2011

Atelje-vierailuilla, osa 5
Pariisissa, Centre Pompidoun vieressä, sijaitsee Atelier Brancusi. Itseasiassa ateljee on uudelleenrakennettu nykyiselle paikalleen. Brancusi, syntyjään romanialainen, testamenttasi kaikki veistoksensa, valokuvansa, luonnoksensa..., mutta myös työkalunsa, Ranskan valtiolle. Ehtona oli, että ateljee esitettäisiin ja esiteltäisiin juuri sellaisena kuin se hänen kuollessaan oli. Alkuperäinen "studio" oli Montparnassessa. Kaunis rekonstruoitu museorakennus on Renzo Pianon suunnittelema. Museoon on vapaa pääsy, eikä koskaan jonoa.

21.9.2011

Pulppu ja Pulina tekevät läksyt
 

Esitellään myös tyttärien Pulpun ja Pulinan kirjoituspöytä.
Pöydän on puuseppä tehnyt mittojen mukaan. Tilaa tilpehööreille on aina liian vähän. Keräilyn kohteena ovat nyt japanilasityyliset Kimmi Juniorit.

... ja oikeasti hekin tekevät läksynsä keittiönpöydän ääressä!

Hellitään hipiää

Loistava kuorintahoito myös pienen kukkaron tyttärille: Sekoita oliivi- tai kookosöljyä, merisuolaa ja pari tippaa eteeristä laventeliöljyä ja hiero iho silkoiseksi ja tuoksuvaksi lämpimän suihkun alla!

100% eteerisiä ja luomulaatuisia öljyjä myy mm. Ruusupuu.

20.9.2011

Toteutuneita (kirja)toiveita

Kyllä Herra Kamera tietää, millä naista hemmotellaan.

Hannes Heikura, "Dark Zone - Hämärä vyöhyke".
Ville Tietäväinen, "Näkymättömät kädet".

Toinen kävi


Herra Kamera kävi Habitaressa. Kirjatoukka ei.

19.9.2011

Kynien kyydissä
Kirjatoukan ekaluokkalainen tekee läksynsä periaatteessa tässä. Sanon "periaatteessa", sillä hän tekee ne käytännössä keittiönpöydän ääressä.

Kirjoituspöydän olen esitellyt aikaisemminkin; se on siis vanha ovi, taotuilla pukkijaloilla ja lasikannella. Lasikannen alle on Kirjatoukka asetellut vanhoja kaakeleita ja ruosteisia avaimia.
Lasikannen alle on Rapa-Ripa säilönyt mytyn Highland-lehmän karvaa ja vanhan karkkipaperin.

Rapa-Ripaa itseään ovat myös kehystetty Michael Jacksonin lapsuudenkuva, ja discopallo.

Uutta on seinälle ripustettavaksi tarkoitettu korttitaulu, joka vaakatasossa olikin mitä mainioin kynälaari. (Villa Hima)

Taideteos: Mira Haahti (ent. Hautamäki)

18.9.2011

Lehdistökatsaus

Sunnuntain ratoksi.

Toivomus toteutettuKun Kirjatoukan kolme ankanpoikasta olivat siivonneet kiltisti kirjahyllynsä, he saivat myös valita illallisruoan. Siispä kokattiin katkarapuja öljyssä, valkosipulilla ja chilillä. Lisukkeena nuudeleita.