6.8.2014

Pikkurivin rakastavaiset













Viikonlopun kynnyksellä olimme yhtäkkiä, pyytämättä ja yllättäen tilanteessa, jossa jokaikinen lapsistamme oli jossain, ja me kaksi - kahden kesken.

Iskimme tilanteeseen kiinni kuin hauki uimarin varpaaseen. Harjavallassa sijaitseva Emil Cedercreutzin taiteilijatalo oli jäänyt aikaisemmalla kesäkiertueellamme näkemättä, nyt olisi sen aika.

Ja koska olemme elämälle ahneita, päätimme niputtaa samaan syssyyn Rauman ja Uudenkaupungin, joihin kumpaankin olimme halunneet retkeillä jo monena kesänä.

Tässä ihan ensiksi huippuvinkki kaikille samoille suunnille suuntaaville; majoitu hyvä ihminen Raumalla Rouva Mannerin Pikkurivissä!

Me varasimme Pikkurivin kahdeksi yöksi, täytimme jääkaapin herkkuaamiaistarvikkeilla ja suhasimme sieltä käsin missä suhasimmekin.

Pikkurivi sijaitsee Vanhan Rauman sydämessä, kauniissa pihapiirissä, omissa oloissaan. Vaaleanpunaiset ruusupilvet (Rouva Mannerin lisäksi) toivottivat meidät tervetulleiksi.

Keittiö on tämänkin kodin sydän. Istuimme aamulla piiiiitkään suuren pöydän ääressä, levitimme sanomalehdet, kastelimme leivänpalaa ja Appenzellerin viipaletta aprikoosihilloon, joimme isoja mukillisia maitokahvia. Yökävelyn jälkeen loikoilimme vinttikamarissa ja kuuntelimme kun puiston toisella puolen tanssittiin häitä. "Pitkä, kuuma kesä" ei ole koskaan kuulostanut kauniimmalta!

Kaiken kukkuraksi huoneistossa on oma, yksityinen vintage-liike, josta teimme pieniä löytöjä. Kuohuviinillä saattoi olla osuutta asiaan.

Ensimmäisessä kuvassa tämän kesän paras kaveri: viuhka! Jo muinaiset egyptiläiset...

8 kommenttia:

  1. Mitkä sohvat!
    Meilläkin viuhkat viuhuneet...

    VastaaPoista
  2. Pikkurivi on aivan mahtava!
    Hienosti olet saanut vangittua paikan kauneuden kamerallasi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava on! Herra Kamera kiittää kuvien osalta :)

      Poista
  3. Voi hiivatti - mun on pitkään tehnyt tuonne mieli ja koskapa mies vierailee usein Rauman kaupunginteatterissa, voisi perhe vallan hyvin mennä mukaan, yöpyäkseen Rouva Mannerin residenssissä! Ehtisköhän sitä vielä tänä kesänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkurivissä oli vuoteet kahdelle, en tiedä lisävuodesysteemistä, joten kannattaa kysyä jos koko perheellä liikenteessä!

      Poista
  4. Ihana, ja voi miten upeita ja tunnelmallisia kuvia. Kiitos, arjen harmaudet häipyivät hetkeksi! - Leena-Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-Kaisa! Taisteluun arjen harmautta vastaan!

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"