12.10.2011

Ne vietnamilaiset possupallerot...



Kuten kuvista huomannee, Herra Kamera on keikalla muilla mailla. Mutta eihän se menoa haittaa!
Tein siis viime lauantaista inspiroituneena "vietnamilaisia possupalleroita". (Joku ihan oikea vietnamilainen saattaa olla kyllä reseptistä eri mieltä...). Koska lauantai-illan isäntä ei ollut antamassa ohjetta, jouduin/ pääsin soveltamaan:

Possun jauhelihaa
2 kananmunaa
Kalakastiketta
Inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
Hiukan ruokosokeria (tai no, hiukan ja hiukan...)
Kaffilimen lehtisilppua
Valkosipulia
Chiliä - punaista- pieneksi pilkottuna
(Taisin lorauttaa hiukan myös Teriyaki-kastiketta... ja ties mitä muuta...)

Annoin vetäytyä reilun tunnin jääkaapissa, ja sitten vielä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Palluroista tuli ennemminkin jauhelihapihvejä.

Kastike:
Pienenpieneksi pilkottu porkkana
Pari punaista chilipalkoa, niin ikään pikkusilppuna
Pari valkosipulinkynttä (pienenä, pienenä)
Loraus kalakastiketta
Loraus valkoviinietikkaa
Loraus vettä
1 limen mehu
Ruokosokeria
Iso lusikallinen omenahilloa

Annoin kastikkeenkin kunnolla maustua, huoneenlämmössä, niin, että sokeri oli varmasti sulanut kastikkeeseen ja maut pyöristyneet.

Paistettu riisi:
Paistetaan ensin pannulla sipulilohkoja (kapoisia).
Sitten pannulla hyydytetään "hiutalemaiseksi" kaksi munaa.
Muna-sipuliseoksessa paistetaan sitten keitetty riisi.
Maustetaan vain kevyesti, maun mukaan.
Ihan lopuksi 3 pieniksi kuutioitua tomaattia käännellään sekaan.

Jos minulla olisi ollut herneitä, olisin nekin nakannut riisiin.

6 kommenttia:

  1. mmmmm NAMI! Tästä tulee ihan selvästi meidän lauantai-illan ruoka!! Saanko mutten rakas A linkata mun blogista sun blogiin?? Mainostaisin sitä mun kavereille. :) Haleja Helsingistä ja Valrhonan suklaa tastingistä! Oli huippua! :)

    VastaaPoista
  2. Anna- ihana resepti! Yksi kysymys: miten hyydytetään munia hiutalemaisiksi?
    Jada: Valhrona on munkin lemppari, jos en muita ostoksia ehdi Helsingisssä käydessäni, niin ainakin sitä...tasting oli varmaan vaan kutsutuille?

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvälle ja näyttääkin. Mitä jos siitä tekisi soveltaen vietnamilaisia nautapalleroita? Onnistuisikohan se? Täällä kun tuota sikaa on vaikeampi saada kiinni.

    Ja tuosta riisiohjeestakin ilahduin. Viime kesänä söimme thailaisessa ravintolassa munariisiä ja se oli hyvää...

    VastaaPoista
  4. Tarja: Tasting oli Maku-lehden järjestämä tilaisuus jonne 20 ensin ilmoittautunutta kestotilaajaa pääsi! Huippu juttu, lisää blogissa perjantaina (silloin ehdin tehdä tastingissä opittuja juttuja ja kirjottaa niistä..:) )

    VastaaPoista
  5. Suloinen Jada-Jada, linkitä vaan, oikein mielellään! Kiitos! Suklaaraporttiasi odotellaan täälläkin :)

    Tarja: Munat vatkataan kevyesti, ja kaadetaan pannulle (kuin munakas). Kun on hivenen hyytynyt, ryhdy heti hiuduttamaan seosta, niin että siitä tulee sellaista munakokkelimaista. Saako tästä mitään tolkkua?

    Mine: Tee vain naudasta, ymmärrettävästi siellä teillä päin ei taida possuja paljon lihakaupoissa roikkua :)

    HUOM: Nyt kun jälkeenpäin ajattelen, niin laittaisin jauhelihaseokseen vain yhden munan, jos sitäkään. Hyvin ne pysyvät koossa (pihvit tai pullat) kun uunissa paistaa. Sitten jos grillaisi (joka kyllä tekisi ihanan pinnan!), niin sitten koossapysymisellä ja koostumuksella on suurempi merkitys.

    VastaaPoista
  6. Täydennän vielä: paistoin riisin sesaminsiemenöljyssä. Ihana maku!

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"