27.11.2011

Rakuunakanaa





Rakuunakanaa:

Tiristä voissa pannulla pari kanaa (tai broileria) yksi kerrallaan. Samaan aikaan kuullota isossa padassa sipuleita ja valkosipuleita, voissa nekin. Nosta varovasti rapeat kanat pataan sipuleiden päälle, ja huuhtaise paistinpannusta valkoviinitilkalla paistamisen maut perään. Suolaa, mustapippuria, tuoretta rakuunaa kavereiksi kanoille. Anna hautua uunissa 1,5 tuntia. Nauti vaikka kuten me, mustista beluga-linsseistä ja herkkutateista tehdyn "risoton" kera. Vihreä salaatti sopi rinnalle, vaikka sitä ei  kuvissa näykään.

Rakuunasta jännittävä huomio: Meidän K-kaupassamme myytiin "rakuunaa" ja "ranskalaista rakuunaa". Ranskalainen ruukku maksoi melkein 5 euroa(!), mutta tuoksui ja maistui sata kertaa enemmän - niin, noh - RAKUUNALLE. Mielenkiintoista.

(Alkuperäisessä ohjeessa voi, suoka, pippuri ja rakuunanlehdet laitettiin kanojen sisään, sipuleiden kanssa padan pohjalla oli porkkanaa ja valkoviinitilkasta ei ollut puhetta. Minä olen kykenemätön seuraamaan ohjeita ja menen aina sieltä mistä aita on matalin, joten tämä on versioni, ja se oli taivaallista!)

Alimmassa kuvassa näkyy muuten lempipunaviinilasini, Riedelin jalaton O.

7 kommenttia:

  1. mulla on sitä "ranskalaista rakuunaa" kasvihuoneessa, jaoin sitä kaikille haluaville elokuun perennanvaihtopäivänä. Se toinen (venäläinen) maistuu vain heinälle...
    Kuivattuna löytyy Villa Tarjassa, ja maku on vieläkin intesiivisempi...hintaan 0 EUR.

    VastaaPoista
  2. ...niin ja toi savipata on paras!

    VastaaPoista
  3. Ai ihanaa, Tarja! Ja pata on tosiaan ihan mahtava, mullahan on kaksi isoa ja yksi pienempi ("katkarapukasari"), teen melkein kaiken näissä padoissa. Uuniruoat, sopat, simpukat, kaalipadat, kunnon ragut...

    VastaaPoista
  4. Rakuuna on ihanaa kanan kanssa. Harmi että meillä lapset vähän hylkivät sitä. Minä tykkään!

    VastaaPoista
  5. Merja, rakuuna on tosiaan ihanaa. Kanan kanssa, ja myös kaalipadassa, jonka reseptin laitoin blogiin joskus aikaisemmin. Ostan ehkä jatkossakin tuota ranskalaista rakuunaa, vaikka se tyyristä onkin, mutta se on niin paljon maistuvampaa, ettei sitä tarvitse paljon laittaa.

    VastaaPoista
  6. Kyllä herahti vesi kielelle eikä lähde ennenkuin on kokeiltu tätä reseptiä.

    Tämä blogi on hyvätuulen blogi, saa minut aina hyvälle tuulelle =)

    Päivi

    VastaaPoista
  7. Päivi, voi kuinka kiva kuulla hyvästä mielestä! Onnea reseptin testailuun! -Anna

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"