23.11.2011

Sain terveisiä Pariisista

Ystävätär palasi Pariisista ja viestitteli näyttelykuulumisia. Steinin perheen kokoelmat "Matisse, Cézanne, Picasso... L'aventure des Stein" Grand Palais'ssa, Pompeiji Musée Maillol'ssa, Centre Pompidoussa mm. japanilainen nykytaiteilja Yayoi Kusama, jota kehuivat kovasti. Edvard Munch saman katon alla oli jäänyt hillittömien jonojen takia väliin.

Minua kiinnostaisi eniten Steinit Grand Palais'ssa. Aivan rakastan Gertrude Steinin elämänkumppanin Alice B. Toklas'in keittokirjaa (joka on paljon enemmän kuin keittokirja, eräänlainen elämäntavan kuvaus!), joka itse asiassa on päässyt "kuuluisien sängynvieruskirjojen arvokkaaseen pinoon". Steinin suku on melkoista porukkaa, ja sellaisestahan Kirjatoukka pitää!
(Jos haluat tietää lisää: Lyhyesti Steineistä kertoo esimerkiksi kirjailija Marilyn Z. Tomlins blogissaan.)

Minulle on kuulemma "tuoksuvia" tuliaisia Pariisista, tuskin maltan odottaa tapaamista!

1 kommentti:

  1. Tuoksut ovat ihania. Parfyymina tietenkin, mutta myös muina tuoksuina. Suomesta sain piparkakkumaustetta kirjekuoressa ja se on paras joulufiilistelyni tässä tietokoneella istuessani. Maustepussi on kalenterin välissä ja aina kalenteriin tarttuessani se leyhyttää piparintuoksut näpyttelijän nenään.

    Hillitsen itseäni, sillä jouluttelun saa aloittaa vasta 1. adventtina. Joululahjattelun sitä ennenkin ja siksi odotan innolla milloin Anna pääsee vinkkeihin, jotka on kohdistettu 13-vuotiaalle esiteiniesikoiselle, joka on sukupuolta nainen. Joka ei tarvitse mitään, mutta haluaa silti kaikkea.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"