29.1.2012

Lauantain pitkä lounas, osa 1, kiinalainen viismauste


Olemme lanseeranneet lapsiperheen kekkerikonseptin, jonka nimi on "Late Lunch". Ideana on, että ruokavieraat saapuvat iltapäivällä kähden, kolmen aikaan, ja klo 21-22 juhlat loppuvat ja kaikki pääsevät ajoissa nukkumaan. Toimii!

Eilisen lauantain valmistelut alkoivat jo perjantaina, kun pääruoan resepti vaati kiinalaista viismaustetta, jota ei meidän puodeistamme valmiina sekoituksena löytynyt. Se piti siis tehdä itse. Mauste ei ollut ennestään tuttu, ja huolettomina ruoanlaittajina mittamme olivat hiukan mitä sattui, mutta koko kodin täyttävä häkellyttävän huumaava tuoksu palkitsi kaikki (pään)vaivat.

Murskasimme morttelissa tähtianiksia, fenkolinsiemeniä, kokonaisia neilikoita, mustapippureita ja kanelijauhetta. Kiinanpippuri olisi ollut oikeampi pippuri, mutta kun ketään kiinalaista ei ollut tarkastamassa lopputulosta, oioimme hiukan mutkia.

Tätä mausetta tarvittiin jauheseokseen (kiinalaista viismaustetta, cayennepippuria, suolaa, raakaruokosokeria), joka sitten hierottiin lihan pintaan, ja josta seuraavana päivänä, yön yli maustumisen jälkeen, oli tuleva Maailman Paras Pulled Pork.

Ensimmäinen kuva saa Herra Kameran repimään hiuksiaan; meillä on Suomen pienin mutta jatkuva kirjamessu meneillään koko ajan keittiön pöydän päädyssä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"