7.2.2012

Tyttöni kirsikkahuuli

Neljätoista vuotta sitten luulin, että saan vauvan. Mutta sainkin haastajan, vastaväittäjän, kyseenalaistajan, ehdotonta oikeudenmukaisuutta vaativan kirkasotsaisen opettajan, jolla ankaruudesta huolimatta on maailman suurin sydän ja syvin kärsivällisyys, rajattomasti rakkautta ja ehtymättömästi halua huolehtia lähimmistään, sekä älykäs, hersyvä ja salamannopea huumorintaju.

Tänä aamuna me hopsantuut hoilasimme tuon kunnollisen ja tunnollisen ihmisen sängyn ympärillä, murustelimme, tiputtelimme steariinia syntymäpäiväkynttilöistä hänen tyynylleen. Minä suukotin ja rutistin pientä tyttöäni, enkä koskaan, koskaan olisi halunnut päästää irti.

5 kommenttia:

 1. Sydämelliset Onnittelut sekä äidille että tytölle! sanoo Mjau

  VastaaPoista
 2. Onnea! Tuntui moni lauseesi tutulta:). Minun esikoiseni täyttää 14 kesäkuussa. Ihana tyttö. Draamakuningatar ja teräväkielinen syntymästä lähtien. Onneksi myös varsinainen ohjelmamestari ja hellittelijä, kun sille päälle sattuu. Teinivuodet on totisesti alkanut ja jännityksellä seuraan selviämmekö niistä täysipäiväisinä läpi:). Äiti ja tytär- samasta puusta veistetyt. Voi miesparkaa...

  VastaaPoista
 3. Mjau: Tack :)
  Mine: Juu, ihan samanlainen täällä; käytin nimitystä drama queen jo synnytyslaitoksella, terävä kieli paljastui sitten n. vuoden iässä :)
  Jotain teinimeiningistä kertonee, että pikkuveli, joka halusi askarrella sankarittaren päälle viskottavat confetit itse, kirjoitti joihinkin pieniin paperinpalasiinsa "ärjy"...

  VastaaPoista
 4. Sait minut kyyneliin...nuo kuvauksesi sopivat myös meidän Wilheminaan 12 v. Halauksin ja onnitteluin Pia-Maria

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"