25.3.2012

Beurre Blanc ja muuta mukavaa


 

Kirjatoukan "bistrossa" on ollut taas viikonloppuna kuhinaa. Ruoka teki kauppansa, ja vieraat vaikuttivat tyytyväisiltä elämäänsä. Me onnistuimme!

Beurre blanc-kastike nyt tosin kruunaa kalan kuin kalan:

8 salottisipulia (tai 10 pientä)
2,5 dl valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl kermaa
250 g huoneenlämpöistä voita

Silppua salottisipulit hyvin pieneksi. Laita sipuli, viini ja viinietikka kattilaan, ja keitä kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Kaada kerma sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää voi, kuutio kerrallaan, pienissä erissä ja vatkaa sileäksi. Minä lisäsin muutamia rakuunanlehtiä, mutta se ei kuulu alkuperäiseen reseptiin. Kastiketta tulee näillä mitoilla reilusti, mutta kyllä sitä kuluukin reilusti!
(Resepti kirjasta "Modernia ranskalaista kotiruokaa", Yves Cadiou. )

Alkuun teimme tyttärien lempisalaatin, eli vuonankaali-herkkusienisalaattia, napakalla Dijon-kastikkeella.
Pääruoaksi  - ei sentään pelkästään kastiketta, vaan - siikaa uunissa, Beluga-linssi"risottoa" (resepti täällä) ja nopeasti pannulla käänneltyjä jättikatkaravunpyrstöjä.

Jälkiruoaksi löysin Stockan Ranska-viikoilta Rians'in Crème Brûlée't, pienissä lasikipposissa (100 % d'ingrédients naturels!).

2 kommenttia:

  1. olen tallentanut sun linssirisoton omiin arkistoihini - se on taivaallisen ihanaa! Kiitos siitä....muistan kyllä aina kehua alkuperäistä kokkia, kun vieraat kysyvät mistä resepti!

    VastaaPoista
  2. Tarja: Linssirisotto on meillä ihan vakkari, niin helppoa ja hyvää, ja muunneltavissa. Unohdinkin tuossa tekstissä mainita, että tällä kertaa se oli kuivatuilla mustilla torvisienillä maustettu... Minäkin olen reseptin napannut eräältä ystävältäni, eli en voi alkuperäiseksi kokiksi itseäni tituleerata :) Nautitaan!

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"