23.4.2012

Vieno kirjatoive Kirjojen Keijulle



Upea sarjakuvataiteilija Catel Muller piirsi pari vuotta sitten Kiki-kirjaan pyynnöstäni omistus"kirjoituksen" Herra Kameralle. Siis kaikki tuo mitä näet kirjan otsikon alla, syntyi pienen pöydän nurkalla, muutamassa minuutissa, lempeästi hymyillen. Eikö olekin hienoa!

Kiki de Montparnasse on lumoava teos, kokonaisen aikakauden kuva, leikkisä ja traaginen, eroottinen ja raadollinen.

Nyt Kikin parivaljakko Catel ja Bocquet ovat luoneet iloksemme uuden albumin "Olympe De Gouges". Olympe-parka menetti päänsä vuonna 1793 feminististen, julkeiksi tuomittujen kirjoitustensa vuoksi. Näytelmiä, romaaneja, poliittisia kirjoituksia ja artikkeleita kirjoittanut peloton nainen herää henkiin melkoisena tienraivaajana ja humanistina, joka edisti naisten ja vähemmistöjen asemaa oman kohtalonsa kannalta hyvin väärään aikaan...

Siispä, tänä Kirjan & Ruusun päivänä, en haluaisi ruusuja, vaan tämän kirjan.

(Keskimmäisen kuvan laitoin mukaan herkkupalaksi ja inspiraatioksi. Siinä on Kikin innoittama menukokonaisuus vaihtoehtoineen, josta voi poimia ideoita omiin kekkereihinsä. Tutustu ihmeessä myös Catel'in blogiin, se on täynnä hurmaavia kuvituksia matkan varrelta. Katso mm. Moleskin-sivut... Oih!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"