21.5.2012

Kuuma kallio, paljaat jalat



Piknik-eväät:
Erilaisia leikkeleitä, graavilohta, piparjuuri-tuorejuustoa (Cantadou), piparjuuritahnaa, paistettuja perunoita, juustoa, suolakurkkuja, tomaatteja, paahdettua sipulia, rosé-viiniä... Jälkiruoaksi kookoskeksejä. Nautitaan nopeasti, etteivät aurinko, ja muurahaiset, ehdi ennen.


Hangon Gunnarsinranta on ihana. Valtavat rahtilaivat lipuvat keijumaisen kevyesti satamaan tai sieltä pois. Pienet, punaiset kalavajat sojottavat sikinsokin hiekkapenkereellä. Vieressä, kallioiden toisella puolella aukeaa upea Tulliniemenranta surffareineen.

Eilen, tuossa hetkessä, noissa tunnelmissa, ajatus Ranskaan lähdöstä tuntui kieltämättä hiukan katkeransuloiselta, etten sanoisi hölmöltä... Mutta on se vaan maisemanvaihdos poikaa paratiisissakin. Pitää välillä lähteä, että voi taas tulla. Ja olla.

Rantalukemisena Provence-matkakirjoja. Hopeinen peukalosormus (jonka väitän tuovan onnea!) Oz Jewel.

6 kommenttia:

  1. Sinä se osaat pitää piknikkisi tyylillä:). Miten muutenkaan paratiisissa? Kyllä matkailu avartaa ja Hanko odottaa. Oletteko samassa paikassa koko kuukauden vai kierrättekö useammassa paikassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine: Meillä on yksi tukikohta, mutta emmeköhän kiertele lisäksi.

      Poista
  2. Minulla on vielä meidän viimeinen Eurooppa kiekkamme säästössä. Se ensimmäinen ja ainoa kokemuksemme Ranskasta. Taidan säästää sen syksyyn. Kesälomaan on neljä viikkoa. Se ei ole mitään. Se lentää nopeammin kuin ajatus. Ja minä en ole vielä asettautunut lomafiilikseen. On liian monta arkista asiaa edessä ensin. Kun te fiilistelette Ranskassa, me matkaamme niitä maita jossa emme ole vielä Euroopassa käyneet. Jännittävää! Ja sitten odotan teitä tänne.

    VastaaPoista
  3. Minulla on jo matkakuumetta. Ja yritän tasapainoilla kaikkien perheenjäsenten lomatoiveiden kanssa. Lapset haluaisivat vain olla ja uida, minä haluaisin kierrellä, tutkia, tehdä retkiä...

    Äkkiä loma ja kesä tulivat. Kesäkin, Suomeenkin. On ollut monta päivää lämmintä, jopa kuumaa. Lapset ovat meressä päivittäin, monta kertaa, talon julkisivu on värikkäillä rantapyyhkeillä kuorrutettu. (Sen räsymaton olen sentään sieltä parvekkeelta jo pelastanut!!)

    Mietin kovasti blogia ja kesäkuuta. Jaksatteko odottaa, jos olisinkin ihan hiljaa koko matkan ajan? Haluaisin lomaa kännykästä, läppäristä, nettiyhteyksistä, tekstiviesteistä...

    Kiva kuulla ja nähdä ja lukea sitten teidän Ranskastanne syksymmällä. Sillä välin mukavia matkoja muille maille kunhan arkiset asiat helpottavat ja lomafiilis asettuu taloksi!

    VastaaPoista
  4. Kyllä täällä odotetaan. Itsekin pidän tarina-taukoa loman ajan. Tosin saatan laittaa matkalta postikortteja blogiin, jos siltä tuntuu. Lomalla perhe on etusijalla. Tietokoneella pidän vain matkapäiväkirjaa, jotta muistan tunnelmat ja asiat tarinoidessani myöhemmin.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"