14.12.2012

Pari päivää Pariisissa, osa 12, eli Pari kyyneltä kimmeltävääYmpyrä sulkeutuu, palaamme hotellimme kulmille, lounaalle ravintola Le Chansonnier'iin. Punainen kissa kiertyy kerälle syliin samalla kun alkupalapatee nostetaan sen painosta niiaavaan pöytään. Tarjoilija esittelee meille pääruoka-annoksemme, sitten valmistelee ne vielä vieressä; perkaa Kirjatoukan kalan ja kekoaa perunamuussista ja kanipadasta jättiläismäisen vuoren Herra Kameralle. Juustolautasella olisi ruokkinut koko korttelin, paahtovanukas on kuuta suurempi. Ravintolassa meuhkaa perhekuntia ja ystäväporukoita, koko paikka on lattiasta kattoon täynnä kissoja, koiria, kukkia, joulukoristeita, valokuvia kuuluisista vieraista. Lounasajan loputtua henkilökunta istuu pyöreän pöydän ääreen viinikannun kanssa syömään. Tunnelma on katossa.

Herra Kamera valitsee päiväunet, mutta Kirjatoukka ei halua hukata hetkeäkään viimeisestä päivästä Pariisissa, ja suuntaa Rodinin puutarhaan, juuri ennen sinistä hetkeä. Ajattelija siellä nojaa leukaa nyrkkiinsä, sypresseillä on helmat, Invalidikirkon pullea kupoli hehkuu kultaa kauempaa. (Museokaupasta ostan lapsille tuliaisia, Ajattelija-kyniä ja pyyhekumeja . "Jeesus vessanpöntöllä", arvelee Pojun koulutoveri sitten myöhemmin...)

Illalla teemme vielä pitkän kävelylenkin. On suununtai, mutta Canal Saint Martin'in rannoilla suurin osa liikkeistä on auki. Ehdimme kuin ehdimmekin Artazart'iin, unelmaiseen taidekirjakauppaan. Viimeinen otos; Kirjatoukka itkeskelee orastavaa ikäväänsä teekuppiinsa Hotel Du Nord'in nurkkapöydässä. Aamulla tihuttaa vettä, kun hyvästelemme hotellin henkilökunnan, hyppäämme junaan ja suuntaamme lentokentälle.

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihastuttavasta matkasta!

  VastaaPoista
 2. Voi todellakin kiitos ! Tiedän hyvin ettei ole mikään "pieni pala kakkua" jakaa Pariisi, tai mikään kaupunki / matka, kanssamme mutta matka oli todella todella mielenkiintoinen, kaunis ja inspiroiva !

  Tervetuloa laskeutumaan takas maan pinnalle, vaikka ootte kait jo jonkin aikaa täällä tarponeet:)

  Ihanaa joulun odotusta!

  Sanna

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! Ilo oli jakaa kanssanne tämä matka. Ja elämys itsellekin, tämä kirjoitusprosessi; mehän ehdimme, jaksoimme, näimme ja koimme aika paljon, nyt sen huomaan! Toivon, että antoi Pariisin-kävijöille myös uusia, kivoja vinkkejä seuraaville matkoille.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos, kiitos taas. Näistä matkoista, kuvista ja tunnelmista.

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"