11.1.2013

Luvussa juuri nyt




Minua ei ainakaan voi syyttää vain yhden genren tipuseksi, vai mitä?

Alin kirja, Marja-Liisa Vartion Kaikki naiset näkevät unia, on itse asiassa vasta haussa, ei siis vielä luvussa. Esittelyteksti sai nielaisemaan tyhjää, näinhän ei saisi kenellekään käydä...

"Kaikki naiset näkevät unia -romaanin (1960) päähenkilö on rouva Pyy, keski-ikäinen kotirouva. Teos on tragikoominen kertomus elämästä, joka tuntuu jäävän elämättä, ja naisesta, joka ei pääse sovintoon itsensä eikä ympäristönsä kanssa. Romaanissa näytetään, mihin väärinymmärtäminen lopulta johtaa ja mitä tapahtuu ihmisille jotka eivät ole saaneet kasvaa aikuisiksi, kypsiksi ihmisiksi: heistä kasvaa tyytymättömiä, turhautuneita ja epäitsenäisiä.
Rouva Pyy on vain rouva. Hänellä ei ole muuta sisältöä elämässään. Teoksen teema on vähitellen vanhenevan ja vanhenemistaan kavahtavan naisen kamppailu oman itsensä löytämiseksi. Rouva Pyy elää kotirouvan osaansa hyväksymättä, uneksien kaikesta muusta paitsi siitä, mikä on hänen käsiensä ulottuvilla, ja syytellen muita, ennen kaikkea miestään siitä, että hänen haaveensa ovat jääneet toteutumatta."
- Teos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"