11.3.2013

Viikon menu













Onnistuin kuin onnistuinkin tallentamaan ruokaviikkomme, Kokkailua Kaksiossa-blogin haastamana.
Kuvat (parempi- ja huonompilaatuiset sellaiset...) ovat aivan sekalaisessa järjestyksessä, enkä ehdi niitä nyt veivaamaan viikonpäivien mukaan, mutta pysynette perässä:

Maanantai: Lounaaksi kasvispaistosrääppiäiset (ei kuvaa)ja illalla Kasvisfajitas
Tiistai: Tomaattisalsaa ja nachoja ja illalla sushi-tyyppinen riisipetihässäkkä :)
Keskiviikko: Leipäsalaattia lounaaksi ja illalla sipulipiirakkaa ja vihreää salaattia
Torstai: Erilaisia leipiä kasvistoppingeilla
Perjantai: Siikaa ravintola Origossa
Lauantai: Herkkuhodarit
Sunnuntai: Suolaisia ja makeita vohveleita Tammisaaren Voffeli & Kaffeli-ravintolassa ja illalla katkarapukasaria chilillä ja valkosipulilla.

Jonain päivänä söimme myös ihania Pappagallon sorbetteja (mango ja vadelma) jälkiruoaksi, mutta en muista milloin. Mutta se jos mikä on helppo jälkiruokavinkki, joka haasteeseen kuului! Ajattelin laittaa erikseen parit postaukset resepteineen joistakin haasteviikon ruuista, pysykää siis kanavalla.

Haasteesta löydät lisätietoja Jadan Kokkailua Kaksiossa-blogista. Haastakaa itse itsenne jos idea inspiroi!

5 kommenttia:

  1. Helt underbar idé! Är bara rädd att vår veckomeny inte skulle passa på bild...hm, ska se vad maken och dottern säger...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Det var jätteroligt, do it bara! Om jag tittar på min menu, det är inte så mycket kokkausta där, bara enkla idéer. Jag är en laiska kock :)

      Poista
  2. Hei, miten sait aikaiseksi herkulliselta näyttävän katkarapukasin?

    Terkuin
    Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli erittäin yksinkertainen versio: Keitin kattilassa muutaman desin kalalientä (fondista) ja kaadoin mukaan yhden kuohuviinipullon jämät. Toisen kattilan pohjalla kuullotin öljyssä valkosipulia, sipulia ja chiliä. Lisäsin isot, kuoritut katkaravut, ja laitoin kiehuvaa lientä kauhalla päälle. Maustoin vielä cayennepippuritupsahduksella, ja mustapippurilla, tarkistin suolan. Valmis! Tarjoiluun patonkia ja paljon persiljaa. Oikeasti mun piti tehdä tämä hyväksi koettu versio: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Katkarapupata+provencelaisittain/a1357727558719, mutta unohdin kauppareissulla käytännössä katsoen kaikki muut tarvikkeet paitsi katkaravut :)

      Poista
  3. Kiitos!
    Pikaista paranemista sinne kaikille!

    Päivi

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"