27.5.2013

Uimakoppi on kesän merkki


Joka puolella hääritään. Puutarhoissa käy kauhea kuhina, rannalle ilmestyvät uimakopit, vesikaruselli saa värikkään kankaan. Tenniskenttiä kunnostetaan pelaajille, pomput melkein jo kuulee. Puistojen istutukset ovat kukkeimmillaan, tulppaanit kuin värikkäitä sotilaita. Ihan kuin jokaiikka olisi luutimassa talvea tiehensä.

Aamulla, kun hakee lehden, ilma on tuoksua täynnä. On niin lämmin, että voi hetkeksi istahtaa kivirappuselle. Merisumu kuitenkin hiippailee vielä lähistöllä ja kahmaisee välillä kaupunkiamme kaulasta kiinni.

Herra Kamera oli aamulla pyörällä liikkeellä, onneksi. Häntä saamme taas kiittää unenomaisista kuvista.

2 kommenttia:

 1. Äh, onnistuin poistamaan kirjoitukseni juuri kun se oli valmis. No ei auta, tässä uudelleen:

  Mitä kuvia! Kiitos hra Kamera.

  Ja kiitos Amsterdam-vinkeistä. Vietimme ystäväni kanssa illan de Kasissa, joka tosiaan oli hurmaava. Illan pimetessä lasinen rakennus hehkui hämärässä, ja päidemme päältä lensi katolla pesivä haikara - se oli maagista!
  Toinen suosittelemisen arvoinen ravintola oli Hotel de Goudfazant, industrial bistro tai jotain sen tapaista, johon kannattaa suunnata jo tunnelman vuoksi (ja siksi, että vieruspöytien seurueita oli niin hauska seurata).

  Kesällä matkaamme perheen kanssa pariksi viikoksi Bretagneen ja Normandiaan, ja kaivelinkin juuri vinkkejä vanhoista kirjotuksistasi.
  Kerrothan, jos mieleesi tulee vielä jotain, josta erityisesti nautitte koko perhe? Tämä on eka kertamme sillä suunnalla Ranskaa. Mont St. Michel on meillä ainakin jo listalla! Vaikka arvelenkin, että meille riittäisi ajanvietoksi pelkkä simpukoiden keräily upeilta rannoilta ja syöminen... Tai ainakin mulle ja pojalle, mies ottaa windsurfkamat mukaan :)

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että iltanne De Kaasissa oli onnistunut! Me olimme (pitkällä...) lounaalla, mutta jo silloin haaveilimme näkevämme paikan joskus uudestaan iltavalaistuksessa... Kiitos tuosta toisesta vinkistä, serkkuni asuu Amsterdamissa, joten ennemmin tai myöhemmin olemme taas siellä.

   Bretagne, Normandia, ihanaa! Luulen, että olen entisessä elämässäni ollut bretagnelainen... Siellä on niin paljon nähtävää, kuuluisia rantakaupunkeja, mutta myös pieniä, sieviä kyliä sisempänä. Kyllä te osutte juuri oikeisiin paikkoin, antakaa tuulen viedä. Ai niin, Pariisin-tuttavani vuokraa taloa, katsopa, olen jo kauan halunnut tuonne, mutta jostain syystä kohtalo heittää meitä koko ajan etelämmäksi: http://tygaston.blogspot.fi/
   Ja missä olettekin, syökää, oi syökää kaikkea taivaallista, jopa voi on siellä parempaa kuin missään muualla! Kaunista matka teille, ja kiitos viesteistäsi!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"