7.8.2013

Käyntiin polkaise

Tietenkin vanhoista Tour de France-kuvista suosikikseni nousee tämä, jossa kilpailija Robert Jacquinot kiskoo keittoa sääret ravassa kisan keskellä, joskus kesällä 1922. Kyllä syöminen on ihanaa!

No aasinsillasta asiaan. Istuin tänään alas kahden ihanan miehen kanssa ja sen seurauksena tulossa on niin kanuunatapahtuma, että Sinä et voi etkä saa sitä jättää väliin! Hangon Elokuvajuhlien (31.10.-3.11.2013) tiimellyksessä yhtenä elokuvakokonaisuutena esitetään lauantaina 2.11. Louis Malle'n Vive le Tour! (1962) sekä Jacques Tati'n Lystikäs kirjeenkantaja (1949), pyöräilyelokuva sekin. Eikä siinä vielä kaikki. Osa katsojista pyöräilee Helsingistä Hankoon, eräänlaisena pyörähippien kaudenpäättäjäistempauksena. Kyl-lä. Pyöräilee. Marraskuussa. Tästä tulee niin hauskaa! Lisätietoja luvassa myöhemmin.

Kuvaan liittyen vielä; mekin saimme suunnittelun lomassa soppaa. Brygganin mainiota lohikeittoa, josta puhutaan jo Ranskanmaata myöten: "Le plan d'Anna est en or massif : cette soupe de saumon par coucher de soleil est une tuerie!"

Pyörätapahtumista Kirjatoukan suosikiksi nousee yli Tour de France'nkin Wauhtiajot, josta osa jengiä on Hangon kiepinkin takana. Tänä vuonna teräsrunkopyörät laulavat Helsingissä
lauantaina 17.8. Pöh, tietenkään minä en pyöräile sitä sataa kilometriä, minä vain syön heidän välietappieväänsä; rasvaiset ranskalaiset juustot, raakamakkarat, Mokon monipuoliset eväät ja lopuksi nesteytän itseni espressolla ja punaviinillä!

1 kommentti:

  1. Pyöräilyelokuvia tullaan katsomaan pyörällä stadista Hankoon. Siinä on oikea asenne. Hyvän asian takia pitää nähdä vähän vaivaa.

    Olen myös samaa mieltä, että me jotka olemme jo perillä (=Hangossa), voimme syödä ne juustot ja nauttia kyytipojaksi soveliaita punaviinejä ilman häpeän tunnetta.

    Ehkä ensi vuonna on festareilla surffiteema ja siihenkin varmaan marraskuuun alussa löytyy innokkaita himoharrastajia. Kuulostellaan...

    Ilkka

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"