22.8.2013

Tomato, tomato

Lauantaitorilta ostetut luomukirsikkatomaatit laitamme isoon kulhoon keskelle keittiön pöytää, jossa ne levittävät muhevaa tuoksua ympärilleen, ja josta lapset kauhovat niitä suuhunsa kuin karamellejä. Ei ruokaa ilman tomaattia, ei voileipää ilman punaista palleroa. Tomaatit myös villitsevät pienet kukkakärpäset (vai banaanikärpäset, miksi niitä pikkuhippejä kutsutaankaan?), ne aivan sekoavat tomaattikulhon yllä!

Sitten ostin kaupasta pieniä punaisia kirsikkatomaatteja. Ne kiiltelevät epäilyttävän täydellisinä, niiden pinta on tasainen ja periksiantamaton. Ne eivät tuoksu, eikä niitä napsita ohimennen. Ne vain istuvat hiljaa vadissa, edes pikkuotukset (kuten lapset, tai kukkakärpäset) eivät koske niihin.

Ovatkohan ne tomaatteja ollenkaan? Mitä nuo ovat, MITÄ HYVÄNENAIKA NUO OVAT??

4 kommenttia:

 1. Ja usein nuo kaupassaolevan vielä vihertävätkin... Mitä lie kumipalloja - yleensä jäävätkin meillä sinne hyllylle kököttämään.

  VastaaPoista
 2. Voi kamalaa sitä aikaa kun joudutaan taas siirtymään kaupan tomaatteihin ;( Pitääkin muistaa etsiä luomut -sitten kun on pakko- ja testata ne kunnolla.

  Kuule, mulla on hyvä kärpäsloukun ohje sulle: Suoraan pulloon sekoitus jossa 1 osa fairyä, 1 osa vettä ja 1 osa etikkaa.
  Shake it ja pistä jonnekkin tomaattien lähelle. Kärpäset on siellä, ei tomaateissa. Toimii. Löytyy jostain mun blogista viime syksyn tienoolta :)

  Tämä käytössä koska omput, tomaatit, sitruunat, kurpitsat... kaikkikaikkikaikki näyttää niin kauniilta pöydällä kulhoissa mutta ovat kärpäsiä täynnä ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hankolaiset pikkupirulaiset ovat ihan immuuneja tuolle sekoitukselle. Olen koittanut kaikkea, tarjonnut jopa viiniä! Mun rakuunavalkoviinietikan kimpussa ne kyllä kyllä häärii, ehkä koitan vielä sitä ja fairyä? Kiitos! Minäkin haluaisin pitää kaikki upeat sadonkorjuuajan herkut pitkin pöytiä!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"