22.11.2013

Elämän tarkoitus on...

Hyvät naiset ja herrat, elämän tarkoitus on ratkennut. Ja sen ratkaisi meidän oma Herra Kameramme, noin vain yhtenä iltana. Beaujolais Nouveaulla ei ollut osuutta asiaan.

Tai siis elämän tarkoituksenhan ("the answer to life, universe and everything") ratkaisi jo Deep Thought, supertietokone, Douglas Adamsin 1978 julkaistussa kuunnelmassa ja kirjasarjassa Linnunradan Käsikirja Liftareille. Seitsemän ja puoli miljoonaa vuotta laskettuaan kone ilmoitti elämän tarkoituksen olevan... 42.

Mutta se, miksi se on juuri 42, on ollut hämärän ja hämmennyksen peitossa meidän päiviimme (torstaihin) saakka. Antakaas kun kerron.

Sielunhan on  - olkoonkin, että vain kyseenalaisissa tutkimuksissa sadan vuoden takaa ja eräässä elokuvassa - väitetty painavan 21 grammaa. Kun laskemme yhteen  21 grammaa + 21 grammaa saamme (ilman supertietokonettakin) tulokseksi 42.

Joka osoittaa, että elämän tarkoitus on ...................................... rakkaus.

Douglas Adams, aikansa teorioita seurattuaan, päätti vuonna 1993 viimein vastata kysymykseen miksi juuri 42:
"The answer to this is very simple. It was a joke. It had to be a number, an ordinary, smallish number, and I chose that one. Binary representations, base thirteen, Tibetan monks are all complete nonsense. I sat at my desk, stared into the garden and thought '42 will do'. I typed it out. End of story."

Kumpaa nyt sitten haluaa uskoa, Douglas Adamsia, vai Herra Kameraa. Päätä itse.


Klippi kaupan päälle.

8 kommenttia:

 1. Herra Kamera voi hyvinkin olla oikeassa. Perustan arvioni erääseen painajaiseeni, jossa aurinko nielaisi maapallon. Viimeisellä elämäni hetkellä, lapset tiukasti kainalossani itkin maailman loppua ja ajattelin, että se mikä jää jäljelle on rakkaus. Ja sitten meidät nielaisi loputon liekkien meri. -tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kun tuli vahvoja kuvia... Kiitos kun jaoit, kauheaa ja kaunista...

   Poista
 2. Siinä siis se selitys! Tähän asti luulin, että ikää pitää olla tuon verran, että ymmärtää elämästä perusasioita. Mutta tuo on parempi, hyvä herra Kamera!

  VastaaPoista
 3. Eihän Kirjatoukka ole vielä 42!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sen verran sinne päin jo kuitenkin kallellaan, että pientä viisastumista on havaittavissa ;)

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"