17.1.2014

Tove kellarissa


Ja Tampere, voi Tampere... Miten ei Tovelle saada jo museota pystyyn? Siinä vasta BRÄNDI!

Nyt Toven alkuperäispiirrokset sekä pääosin Tuulikki Pietilän pieteetillä rakentamat uskomattomat hahmokuvaelmat (jotka siis ovat silkan sattuman kaupalla Tampereella, kun Helsinki ei niitä huolinut) ovat evakossa ja esillä Tampereen taidemuseon kellarissa. Tai siis murto-osa tuotannosta on esillä, se mikä mahtuu.

Vaikka ei tokikaan pitäisi ajatella, että mitä ne meistä ajattelee, niin katselen sivusilmällä japanilaisturisteja, jotka tulevat kaukaa ja hiipivät hartaina portaita pieneen halliin varsinaisen museon alakertaan...

Tampereen kokoelmista iso osa siirtyy kevääksi ja kesäksi Ateneumiin, suureen Toven satavuotisjuhla-näyttelyyn, Sinne siis!

Lue myös: "Miksi muumityöt ovat Tampereella?"

2 kommenttia:

 1. Niin, ei voi kai muuta sanoa kuin että surkeaa touhua Tampereelta!
  Tampere on jääkiekko-mustamakkara-tuulipuku-junttila, niin se vaan on...ja yhä huonommaksi tuntuu menevän.
  Vielä 15 vuotta sitten täällä oli eri meininki, kulttuuri kukoisti aidan raoissakin, ja oli tekemisen meininkiä ja rohkeaa, villiä otetta. Nyt kaikki sellainen tuntuu suitsittuneen johonkin karsinoihin, ja tekijät häippää väljemmille ja vapaammille vesille. Tampere näivettyy hurjaa vauhtia, kun täällä ollaan vastahankaan kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli jos noin, Tampereessa olisi potentiaalia. Tosin taloudellisesti tiukat ajat saavat usein ihmiset (ja päättäjät) poteroihin, tavallaan ymmärrettävää, vaikkakin tietysti just se vastakohta voisi tuoda lisää vaurautta monessakin mielessä. Toivottavasti meininki liikahtaa taas pian sinne kukoistuksen puolelle!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"