23.3.2014

Tuulahdus Punaiselta mereltä



Maksaa djiboutilaisittain

Tämä herkku tuo kuumat terveiset Afrikan sarvesta, jossa maksaa (yleensä lampaanmaksaa) nautitaan juhla-aamiaisena, ja jossa se erityisen mielellään tarjoillaan voimistamaan vastasynnyttänyttä naista. Me kuitenkin nautimme maksamme ihan ilman synnytystä, ensin lounaaksi, ja sitten vielä iltapalaksi. Aloitetaan.

Tee ensin pippuri-sipulikastike, shidni.
Hiero djiboutilaista mausteseosta ja öljyä tahnaksi. Lisää sitruunan mehua. Pilko punasipuli pieneksi ja sekoita joukkoon, jätä maustumaan.
Djiboutilaisen mausteseoksen voit korvata esimerkiksi valmiilla chili- ja pippurisekoituksilla, pihvimausteella tai cajun-mausteella. Myös cayennepippuri sopii tähän, varovasti käytettynä, ja paprikajauhe tuo upean värin.

Seuraava lisäke: Pilko kauniiseen kulhoon pieniksi kuutioiksi ainakin tomaattia ja eri värisiä paprikoita. Minä lisäsin myös kurkkua, viilentämään tulisia makuja. Värikästä ja raikasta!

Pilko yksi iso sipuli aivan pienen pieneksi hakkelukseksi ja tee samoin yhdelle vihreälle paprikalle. Kuullota sipulit ja paprikat pannulla öljytilkassa ja siirrä sivuun odottamaan.

Paista nyt maksat (minulla oli pakasteesta sulatettuja ja valutettuja broilerinmaksoja) öljyssä meheviksi, jätä sisältä aavistuksen roseeksi. Liian pitkään paistettu maksa on sitkeää.

Suolaa ja pippuroi paistetut maksat ja leikkaa aivan ohuiksi siivuiksi. Lado siivut laakealle vadille.

Kuumenna nopeasti pannulla uudelleen sipuli-paprikaseos ja ropsi se maksojen päälle. Nauti heti lämpöisenä yllämainittujen lisukkeiden ja patongin tai maalaisleivän kanssa. Tarjosimme myös sitruunamehulla siveltyjä avokadosiivuja maksan rinnalla, ihanaa. Iltapalalla maistoimme maksan kanssa lasilliset pinot noiria, joka oli oikein hyvä kumppani näille mauille, vaikkei se tyypillinen djiboutilainen aamupalajuoma taida ollakaan!

Ja loppuun vielä resepti ihan siinä muodossa kuin sen sain, joten kerrankin minulla on ruotsinkielisillekin lukijoillemme jotain på svenska!


"Skär lök i mycket smala klyftor, stek mjuka i olja (akta att de inte bränns).
Skär grön paprika i mycket små bitar och stek med löken.
När allt är mjukt men paprikan ännu har fin färg ställer man det här åt sidan.
Strimla levern i mycket smala strimlor (jag använder sax), stek i olja, se framför allt upp att inte steka för länge så levern blir hård.
När levern är färdig blandas lök-paprikan i, så att allt blir varm. Salta och krydda med pepparblandning enligt smak.

Servera med fint skuren röd och grön paprika, rödlök, tomat, avocado, oliver... och med shidni-sås om man vill ha det starkare kryddat. Servera te till och ät med baguette.
Helst äter man med händerna, skopar upp maten med en bit bröd, och njuter!
Smaklig måltid!
"

*** Merci pour la recette M & G!***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"