22.4.2014

Kevään juhlia


Noin. Pääsiäinen on vietetty, pääosin ulkona, auringossa. Pitkäperjantain aamuna hajosi astianpesukone, juuri parahiksi kun ruokavieraita oli horisontissa jokaiselle juhlapyhän neljälle päivälle. Mutta ystävätpä heiluttivat tiskiharjaa niin ahkerasti, että tänä aamuna pölyn (ja eriväristen höyhenien) laskeuduttua keittiö kiilteli aamunkajossa ja vain vaikuttava rivistö ikkunalaudalla kuivumassa nököttäviä kuohuviinilaseja kertoi joitakin juhlia kuulemma olleen.

Katoimme loppuviikosta takapihalle pitkän pöydän, joka sekin tuntui vain pitenevän pääsiäisen edetessä. Tuoli jos toinenkin karkasi sisältä ulos, rappusilla oli pino pehmeitä huopia ja kiiltäviä lehtiä niitä kaipaaville. Pääsiäisenkeltaiset kukat nyökkivät pöydän kulmilla, ensimmäiset yrtit istutettiin juhlallisesti ruukkuihin. Ehdimme myös retkille sen seitsemälle rannalle. Valkosipulilta tuoksuvaa lammasta raahattiin folionyytissä kalliolta toiselle. Pohjolan kevät näytti totisesti kauneimmat kasvonsa.

Mutta nyt on niin fillarin pyöränkumi kuin ehtoisa emäntäkin ihan puhki, joten palataan näihin kuviin, näihin tunnelmiin tuonnempana!

6 kommenttia:

 1. Täällä on vähän samanlaiset tunnelmat. Kyllä se työstä käy tuo juhliminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarvitsis vähän lomaa loman jälkeen!

   Poista
 2. Hei, ei tiskikonetta oikeasti tarvitse, kun tiskaa vähintään kerran pvässä, ei tule kaaosta.
  Parasta tiskaamisessa olisi se jenkkimäinen tyyli "ikkuna tiskipöydän yllä"...voisi maisemiakin katsella...
  -mutta nyt tyydyn pieneen maljakkoon, ja siinä vaihtuviin kukkasiin, nyt lasten poimimiin pajunkissoihin =)

  Iloa ja aurinkoa!

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Nikadora, joudun myöntämään, että olen löytänyt tiettyjä zenmäisiä luontaisetuja tiskaamisesta! Aurinkoa sinullekin!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"