7.5.2014

Ulkona syömisestä






Erilainen nuori täällä taas terve.

Taste of Helsinki julkisti tänään tapahtumaan osallistuvien ravintoloiden ja keittiömestareiden menut. Kaikki ystäväni ovat pähkinöinä tapahtumasta ja absoluuttisesti messissä.

Paitsi minä.

Minä olen pieni, yksinäinen ja harvinainen muumio, joka haluaa syödä ruokansa pöydän ääressä istualtaan, lautaselta, haarukalla ja veitsellä. Viinilasillisen kera. On hyvin harvinaista, että haluan edes syödä ulkoilmassa (koska joo, mutta myös) koska en siedä tuulta syödessäni. Enkä paahtavaa aurinkoa. Kylmyydestä puhumattakaan. Lintuja. Ampiaisia. Ihmisiä.

Ajatus siitä, että jonottaisin viileässä tuulessa ruokaa teltasta ja söisin sen seisaaltani paperilautaselta tasapainoillen välineiden ja juomalasin (lasin?) kanssa saa selkäpiini värisemään. Jopa ihan normaali seesteinen seisova pöytä on minulle hiukan liikaa. Sana "festivaali" ruokailun yhteydessä itkettää salaa. Monta erilaista (varmasti herkullista) ruokalajia, joista pitäisi säntäillen valita... ei ei ei, menen lukkoon jo kirjoittaessani tätä. Korostan, ettei se ole Taste of Helsingin, Ravintolapäivän tai minkään muunkaan ruokakarnevaalin vika. Tää ei johdu susta, tää johtuu musta. Pysytään hei kuitenkin ystävinä.

On todistetusti olemassa muutamia suopeita kesäpäiviä, jolloin Kirjatoukan tapaa kalliopiknikiltä, ja aika useinkin suojaisan takapihamme pitkän pöydän äärestä, mutta ruokafestareille saatte mennä te. Vaikka rakastankin Sami Tallbergia.

Kuvat ovat muutaman viikon takaa Helsingistä, ravintola Careliasta.

11 kommenttia:

  1. itse olen siellä töissä, into piukeana, kerrankin tapahtuma missä taustalla soi leppeä musiikki, ihmiset vaeltelevat viini/ skumppalasit käsissään, ovat hyväntuulisia, kukaan ei pummaa ilmaisnäytteitä. Koolla ovat he jotka tykkäävät hyvästä ruuasta..ihanaihana tapahtuma. Ihan paras.

    VastaaPoista
  2. Ha haaa…sielunsisko…et ole siis yksin tämän asian kanssa. Kunnon pöytä ja vermeet se olla pitää :) Päivi

    VastaaPoista
  3. Sama, en tykkää syödä ulkona, tuuli ja aurinko jne. Satunnaiset piknikit eri asia, mutta mökilläkin syön mieluummin sisätiloissa, vaikka muut kantaa innolla vermeet kuistille aamiaisesta alkaen.

    VastaaPoista
  4. Hienot rakeiset, bistrotunnelmaa huokuvat kuvat. Seisaaltaan syöminen ei ole nautinto (no, joskus aamuyöstä pitkän baari-illan jälkeen snägäri kyllä ok).

    VastaaPoista
  5. Minäkin olen pöydässä ja sisällä syövä muumio. Vissisti! Piknik on asia erikseen, mutta että sellaisellekaan suostun täytyy sääolosuhteiden ja muun olla passelisti. Viimeksi kun olin piknikillä, sekä orava että sorsa että lokki taivaalla vaanivat jokaista suupalaani. Ei kiva.
    Baarituolipöytiä en myöskään hyväksy syömiseen, ja juodessanikin mieluummin istun tavallisessa pöydässä. Näin se vaan on!
    Kesällä käsin siitä että grillikausi alkaa. Meillä ei ala, koska kumpikaan meistä ei ole grillaaja, mutta annas olla jos mennään kylään jonnekin, se tietää koko illan ulkona värjöttelemistä. Sitä paitsi kaikki hyttyset tykkää musta, vain musta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, miksi pitää värjötellä ulkona, jos VOI olla lämpimässä?
      Liivia, Liivia tiesithän: Hangossa ei ole hyttysiä <3

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"