7.11.2014

Bravissimo!


Hahaha, luulitteko te, että me vain elokuvissa luuhattiin koko viikonloppu? Voi pojat, me syötiin kans!

Kun lauantaina vedimme rapean kolmen leffan putken pelkillä perunalastuilla, niin sitäkin ihanampaa oli illalla tälläytyä ja loikkia nälkäisenä kuin susi Itäsatamaan ja Ravintola Makasiiniin, jossa oli sesongin ulkopuolista aikaa värittävistä teemailloista vuorossa Italialainen ilta.

Lähinnä Toscanan alueelta vaikutteita ammentanut menu avattiin lautasellisella ruokahalua herättäviä alkupaloja, joista aavemaisen pieni marinoitu mustekala oli suosikkini. Seuraavaksi gnoccheja ja viiriäistä, sitten polentaa, jänisragua ja ankanmaksaa. Juustolautaselta löytyvän Taleggion isäntä oli käsitellyt päiviä aikaisemmin tryffelilastuilla ja tryffeliöljyllä ja maut olivat uponneet notkeaan juustoon taivaallisessa muodossa. Jälkiruoaksi oli semifreddoa, jäätyneitä vadelmia, mantelilastuja, minimarenkeja ja kuivattua vadelmapölyä. Niinpä! Huolellisesti valitut viinit, tietysti italialaiset, kruunasivat aterian. Nixulla on kaunis tapa marssittaa lopuksi henkilökuntansa esille, he ansaitsivat taas aplodinsa.

Pääkaupunkiseudulta jo neljättä kertaa Hangon Elokuvajuhlille ja Makasiiniin saapuneen pariskunnan kiitoskirjeen sanoin: "Nixun joukkueen taidonnäyte oli melkein maaginen, upein ilta miesmuistiin."

Nixun (eli Kaj-Erik Knichterin, ties kuinka monennen polven hankolaisen ja salakuljettajien jälkeläisen) tiimi avaa kahvilan ja leipomo-konditorian Hangon Vuorikadulle tässä vuoden vaihteessa. Ei enää yhtään harmita, että viinikauppa muutti siitä lukaalista uuteen supermarkettiin ;)

6 kommenttia:

 1. Polentaa, jänisragua ja ankanmaksaa - taidan pyörtyä kateudesta. Vai oisko sittenkin nälästä?

  Belgian Lempi alias en jaksa mennä vielä kauppaan ja jääkaapissa on pari voipakettia, yks tomaatti ja puolikas punaista paprikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla pastaa? Ihana voipasta ja pienen pieneksi pilkottua (kypsentämätöntä) tomaatti-paprikasalsaa? Mut joo, kyllä toi meidän menu taitaa kuitenkin vetää pidemmän korren ;)

   Poista
 2. Jäin vaan miettimään niitä nälkäisiä susia loikkimassa. Mietin, sitä, että mitäköhän nuo ihmiset tuumasivat, kun sudet valtasivat yhden pöydän ja söivät aavemaista mustekalaa, aivan muina susina. Hangon ihmissusiperhe, teistähän voisi tehdä sellaisen dokumentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susilapset eivät valitettavasti päässeet osalliseksi herkuista, mutta noin muuten meissä olisi kieltämättä ainesta vaikka dokumentiksi ;)

   Poista
  2. Ja se Kollektivet tuli myös katsottua. Ajattelin, että uskaltaisin ehkäpä tuntea oloni turvalliseksi Hangossa, kun siellä nuo moottoripyöräkerhotkin näyttäisivät olevan pehmeämpää sakkia, öljykangastakit ja vespat. Miksei ne tulleet käymään teillä?

   Poista
  3. Yrittivät ne, oikein tosissaan, mutten laskenut :)

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"