5.2.2015

Kaikki hyvä

Pihtailin matkakertomuksemme viimeistä osaa, jotta voisin roikkua kiinni reissussa niin pitkään kuin mahdollista.

Huomasin myös, että koska en ollut kirjoittanut päiväkirjaa viimeisiltä päiviltä, en muista enää mitä tarkalleen ottaen teimme. Varmaankin sitä samaa. Aamulla lähestyimme kahvinkeitintä toiveikkaina, lämmitimme maitoa, paukautimme kaikki ikkunaluukut auki, tassuttelimme varovasti vielä viileällä terassikivetyksellä. Levitimme kartan, mietimme minne tänään. Lounaan söimme jossain retkillämme, tai sitten talolla, tuorepastaa ja oliiveja, jotain helppoa. Löysimme Leclercin lihatiskin ja lihatiskin elokuvatähden näköisen lihamestarin. Yhtenä iltana paistoimme kunnon entrecôte-pihvit ja kaavimme ranskanperunoilla bearnaisekastikekulhon tyhjiin...

Uuden vuoden aattona pakkauduimme yläkerran pienelle parvekkeelle ja katsoimme rannikon ilotulituksia. Me olimme niin korkealla vuoren rinteellä, ja kaupungit siellä niin alhaalla... Paljon raketteja kirkkaammin meille tuikkivat tähdet talon yllä. Kiertelin vielä puutarhan ympäri, laitoin tuolit ja luudat paikoilleen, silitin juuri istutettujen sitruunapuiden valkoisia huppuja ja vedin varpaalla uima-altaan vihreään veteen jäljen.

Oli aika lähteä kotiin.

Kaikki tämän matkan osat aina lähtöpäätöksestä alkaen löydät tunnisteen "Villa Le Menestrel" alta, kas näinPostaus, jossa ystäviemme talo esiteltiin, löytyy täältä, ja jos sinä haluaisit sen joskus vuokrata, löydät Sarin Ja Juhan yhteystiedot täältä.

6 kommenttia:

 1. Näistä kuvista hyvä mieli -olisit varmasti halunnut viipyä vielä tovin...

  Nikadora

  VastaaPoista
 2. Voisit vielä hemmotella meitä kokoamalla parhaat hetket, maistuvimmat ateriat ja mitä uutta opit perheestäsi jne. Kuviakin on varmaan vielä julkaisematta ... Haluaisin "roikkua" noissa tunnelmapaloissa vielä, kun kevät ei ole koittanut. Minut saisi vaivuttaa horrokseen vielä maaliskuun loppuun asti mutta kun se ei kai ole luvallista, voisin herkutella Rivieran maisemissa edelleen.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa... mä jään myös odottamaan vielä jatko-osaa ja sen jatko-osaa. Sillä aikaa vähän jäähdyttelen tästä roihahtanutta matkakuumetta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minäkin jatko-osailisin mielelläni, jos te lukijat ette kyllästy <3
   Matkaan vain Ellis, elämä on lyhyt!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"