16.7.2015

WAM
Palataan ajassa vielä vähän taaksepäin, Turkuun. Jos luulitte, että käyn museoissa ja taidenäyttelyissä taiteen vuoksi, niin erehdytte. Käyn esimerkiksi Wäinö Aaltosen museossa leikkimässä, että se olisi mun koti. Sisustan aulan, salit, atriumpihan. Etsin keittiön paikkaa.

Heikki Marilan kukat ja mikseivät perkeleetkin sotkevat sisustusunelmiani, niin vangitsevia ne ovat.
"... sit tää ostais taidetta ja ripustais sitä joka puolelle ja pitäis suuria juhlia ja antais ton siiven aina jonkun nuoren taiteilijan työskentely- ja näyttelytilaksi ja..."

Niin ajatuksissamme me olemme, että unohdamme ostoskassimme lukittavaan säilytyslokeroon ja Kitro joutuu ne sieltä myöhemmin viikolla hakemaan ja kuskaamaan junalla Hankoon.

Lue lisää: Outi Heiskanen Wäinö Aaltosen museossa, WAMissa 2013 ja Heikki Marilan Kukkia ja perkeleitä Helsingin Taidehallissa 2014.

6 kommenttia:

 1. Tulipa mielikuvituksessa asuttua itsekin Antoni Gaudin suunnittelemissa kahdessakin museonähtävyysasunnossa. Kiva sisäpiha, uskomaton lavuaari vessassa, kivat puudetaljit ja värikkäät
  ikkunalasit. Hei, ja lapsillekin oma leikkihuone! Nurkassa
  vielä nukketeatterilavaste valmiina...

  Lapsenmielinen ikäihminen kysyy: Oletteko katsoneet
  japanilaisia Studio Ghiblin animaatioita? Suosikkejani
  ovat Sydämen kuiskaus ja Kissojen valtakunta.

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme katsoneet, Sydämen kuiskaus on ihana ja Kikin lähettipalvelu ja Kukkulan tyttö, sataman poika ja no kyllä kaikki muutkin!

   Poista
 2. Väinö Aaltosen museo on hieno! Atriumpiha näytti jopa talvella houkuttelevalta ;)

  VastaaPoista
 3. Usein tuntuu, että jo asun WAMissa, mikä onnenpekka olenkaan!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"