27.1.2016

Cannesin illassaOlen istunut kotona muistaakseni joulusta saakka. Kerran yritin mennä ravintolaan syömään blinejä, mutta ei niitä ollutkaan vielä tarjolla. Olen kuolemaisillani tylsyyteen. Lähdetään siis Ranskaan, leikisti. Tällä kertaa kiertelemme Cannesin illassa muutaman osoitteen verran.

Hotel Carltonin terassin olen maininnutkin. Sinne siis, aperitiiveille, lokakuussa ainakin tarkeni. Viimeksi tilasin Perrier-kivennäisvettä ja sain Camparia. Ehkä taitava ja kaiken nähnyt tarjoilijakunta osaa lukea ajatuksia. Perunalastut kannetaan pöytään hopeaisella kerrosvadilla, meri tanssahtelee edessä, tuokoot vaikka piimää.
Hôtel Carlton
La Croisette

Myös kala- ja äyriäisravintola Astoux & Brun on esitelty, ainakin täällä ja täällä. Vaan kun se on niin kiva, pelkään että kadotatte sen muististanne jos en muistuta tavan takaa! Haluaisin sinne juuri nytkin niin että tekee kipeää. Haluan simpukoita ja jääkylmää Sancerrea, astioiden kilinää ja naurunremahduksia, ihmisiä ja hulinaa! Kaikkea sitä on ollut tässä osoitteessa tarjolla jo vuodesta 1953!
Astoux & Brun
Rue Félix Faureen ja Rue Louis Blancin kulmassa 

Välillä sielu huutaa halpaa punkkua ja pizzaa, matkabudjetillakin saattaa olla sananen sanottavana sen Carltonin reissun jälkeen. Pizzakärrystä lähellä villaa vinkkasinkin aikaisemmin, mutta cannesilaiset alhaalla kaupungissaan luottavat yhteen paikkaan erityisen uskollisesti. Rue d'Antibesin ja Marché Gambettan välissä sijaitsee La Pizzaiola "Chez Xavier", joka on täsmälleen saman ikäinen kuin minä. Ja sen huomaa. Kuppila on kertakaikkiaan suoraan sanottuna aika kulahtanut. Mutta kun sen rapean ja kiviuuninkuuman pizzan saa juustohunnussaan eteensä, niin uskoo kerrasta cannesilaisia.
La Pizzaiola "Chez Xavier"
Rue Marceau

Jälkiruoat voi ostaa sitten illallisensulattelukävelylle ja ikkunaostoksille mukaan legendaarisesta Vilfeusta, matkalla rantabulevardille. Jäätelöbaaria ei voi olla huomaamatta, se vilkkuu neonväreissä ja jenkkimeinigeissään korttelinmitalta. Suussasulavat (noh, tietenkin...) sorbetit ja jäätelöt tehdään paikanpäällä, aito cannesilainen osoite siis tämäkin. Maista vaikkapa orvokkijäätelöä.
Glacier Vilfeu
Rue Bivouac-Napoléonin ja Rue Butturan kulmassa

6 kommenttia:

 1. AAAAH CANNES! Kiitos, että toit sen loskakerroksen läpi. Alkoi aurinko paistaa sieluun :)

  VastaaPoista
 2. Siis noi hameet, eiku leningit! Ah...

  VastaaPoista
 3. Orvokkijäätelöä! Oi mikä kokemus pelkän ajatuksen tasolla.
  Miksei Suomeenkin perusteta kunnon jäätelöbaaria?? Tai edes vanhaa kunnon fiftarikuppilaa tyyliin Fonzie ja HAPPY DAYS...

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt vuosiin Kluuvikadun Fazerilla, eikös siellä ole kunnon jäätelöannokset? Ja jugurttijäätelöpaikkoja on tullut, sekin on kiva!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"