9.8.2016

Syksyn tullen sanoi hän

Studio taipuu myös aika ainutlaatuiseksi yösijaksi.

Vasta pedattuani muille sängyt, laitettuani piparjuuri-lohileipien ainekset jääkaappiin viinipullon kylkeen ja nostettuani vesilasit lukulampun viereen, tajusin että herranjestas minäkin tahdon yöpyä näin. Näemme joskus hitaasti lähelle. Että seikkailu, olkoonkin pieni sellainen, voi olla ihan parin korttelin päässä ja sinne voi astua omilla avaimilla. Studiolla voisi lohileipien syömisen lisäksi kuunnella vinyyleiltä kadonnutta nuoruutta ja heijastaa rosoisille seinille väriseviä elokuvia. Oven saa sulkea perässään, ja siihen harvoin kukaan osaa koputtaa.

Elokuu on jotenkin tehnyt oharit. Ei ole ollut vaikea aloittaa töitä, kun samaan aikaan aurinko yrittää vaivalloisesti paistaa, taivaan täydeltä pakkaa mustia, kiinalaisen vuoriston näköisiä pilviä ja tuulee niin että tukka lähtee. Huokaisen ja unohdan rantapäiväaatokset. Nostan espadrillokset pois eteisestä järkevien tossujen tieltä ja pakkaan koriin läppärin ja kalenterin.

Jos minulla olisi ilmapuntari, se käyttäytyisi varmaan koputellessa kuin sekopäinen teini discopallon alla.

Herra Kamera sanoo, että elokuulla on nykyään kauheat paineet, siksi se ei onnistu olemaan helteinen ja intiaani. Ennen se sai aina vähän salaa hehkua, kun kaikki laittoivat paukut heinäkuuhun. Ja se hehkuikin, voi pojat miten elokuu hehkui. Mutta nyt kun yhä useampi on alkanut flirttailemaan elokuun kanssa ja viis veisaa kesä- ja heinäkuusta, niin elokuu on mennyt puihin.
Se yrittää kovasti, mutta ei onnistu paineen alla. Elokuu ponnistelee ollakseen mieleen, mutta kuten me kaikki olympialaisia seuraavat tiedämme, vain rento suoritus johtaa mitaleille. Tämä elokuu ei ole rento, se on kireä kuin viulunkieli.

Jotenkin olen kai luovuttanut. Horsmakaan ei enää kuki. En jaksa roikkua kesässä. Syksy on hyvä. Syksy on itse asiassa ihan hemmetin hyvä!

Mustat pellavalakanat: Langø Home

J. K. Ja ne vieraat, näin he studion näkivät <3

14 kommenttia:

 1. Suosittelen ehdottomasti Studiolla yöpymistä!! :) ja take away origosta, kylmä skumppapullo ja elokuva. Mahtava mesta! Parasta musta oli kuitenkin aamu, kun voi keittää kupin kahvia ja sitten istua sängyllä, keskellä studiota, kahvikupponen lämmittämässä kohmeisia käsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Sähän tiedät!! Ihanan kuuloinen aamuhetki, ja joo, takuulla kohmetta talvisaikaan :D

   Poista
 2. Herra Kamera lausui sangen viisaita sanoja elokuusta. Minäkin syyllistyin tänä vuonna flirttailuun ja nyt ihmettelen, missä se lämpö on. Joutaisin jo töihin. Ihana tuo studio!

  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi syksy alkoi vilkkkaasti töiden puolesta, ei ehdi surra kipuilevaa elokuuta. Kiva kun tykkäsit studiosta, kiitos!

   Poista
 3. Kertakaikkisen makea paikka! Tahtoisin yöpyä!

  VastaaPoista
 4. Mikä ja missä TÄMÄ ihana tila on? Aivan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Herra Kameran studio Hangon Länsisataman kupeessa, hyvin rouhea, hyvin jännittävä!

   Poista
 5. Tällainen elokuu on erinomainen valttaus- ja rankasavottaan mökillä, riittävän lämmin muttei helteeseen pyörry. Raikasta. Välillä satelee ja näin ollen saa hyvällä syyllä kiehnata hekumallisesti kirjojen kanssa. Kuin tilaustyönä tehty on kelikartta toiveisiini. Saatan vaikuttaa ärsyttävältä, mutta senkin uhalla sanon (ärsyttävällä ;) fb-kielellä: "Tykkään. Kaunis!" :) Elokuu osaa olla yllätyksellinen(kin).
  Vesurin ja teräsharjan varteen kiiruhtava Mehtis toivottaa eloisaa loppukesää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, oikea asenne! Ja minäkin ihan tykkään, koska onhan se nyt henkisesti helpompaa olla tuntikausia tietokoneen hehkussa pilvisellä säällä kuin hehkeillä helteillä. Vaan valttaus... siitä mulla ei ole aavistustakaan!

   Poista
  2. Mökin veranta ym. säiden armoilla olleet puupinnat saavat uutta hehkua ja lisäkestoa valttauksesta, jossa hommassa maltti on valttia - heh! Aurinko lämmittää sopivasti ja virkeä tuuli kuivattaa uuden öljypinnan ennen seuraavan vetämistä. Kuivumista vuotellessa voipi sitten vesurihommiin keskittyä. Tai lettujenpaistoon, päiväkahville.
   Ja kun kesäisen viileähkössä säässä työnteosta tulee oikea, suolainen hiki - sen sijaan että tukahduttava helle tunkkaisen versionsa aikaan saisi - pulahdus päivän päätteeksi lähdepohjaisen järven kirkkaaseen syliin..kesältä se tuntuu. Täydellisesti.
   PS. Kaikki bloginne kuvissa esitellyt tilanne ovat kertakaikkisen viehättäviä; hintatasosta huilipaikassanne en tiedä, mutta joka yksilöllisyyttä arvostaa, osannee arvioida hintapolitiikankin kohtuullisen kohdilleen..

   Poista
 6. Rahat loppu, joten rouvalle hirveä hoppu! (markkinoida täää on niin ihanaaaa)
  Eli kuka ikinä haluaisi maksaa sinun/teidän tekemästä kellarikämpästä pyydettyä summaa!
  Tsiisus ! Ulkomaan tutut tsekkasivat ja totesivat "Let it be", heille liian rouheaa.
  Sorry myös oikeasti aivan LIIAN kallista Hangossa elokuun puolivälissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatkohan nyt meidän "Taiteilijaresidenssiämme"? Tätä studiotahan ei vuokrata yöpymiseen, vain lainataan tarvittaessa kivoille tyypeille. Vierastaloa sen sijaan vuokraamme, ja kiitän palautteesta hintatason suhteen, jos se nyt oli se mikä hiersi. Hangossa on onneksi paljon kivoja vaihtoehtoja, ks. vaikkapa lomahanko.fi. Ja vierastalohan on varattu syyskuun loppuun saakka, joten sikälikin ulkomaan tuttujen tavoittamattomissa nyt elokuussa.

   Poista
 7. Juuri oman yrityksen perusteena, sanoin toissapäivänä että tavoitteena mulla on vaan saada työllistää pari samansieluista ammattilaista ja tehdä yhdessä töitä. Okei, nyt on toinenkin tavoite ja se on studiotavoite! Todella inspiroiva tila kenelle tahansa työtä tekevälle, saati sitten yöpyjälle!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"