2.10.2016

Before Midnightin kuvauspaikoilla

Tämä kiehtoo nyt mieltä. (Te tiedätte minut, innostun aina niin helposti.)

Before Midnight on kuvattu näillä nurkin.

Ei ihan Kalamátassa, paitsi alun lentokenttäkohtaus, mutta täällä Peloponnesoksella, Mánin niemimaalla. Ja se ihana talo, kirjailijaresidenssi, jonne perhe laskeutuu elokuvan alussa, se on vuonna 2011 edesmenneen englantilaisen kirjailija-seikkailija Patrick Leigh Fermorin kotitalo Kalamitsissa, Kardamiliassa, täältä alle puolen tunnin ajomatkan päässä. 

Minulla on nyt missio, sinne on päästävä! Kirjailija testamenttasi talonsa Benaki Museumille, tarkoitus on ollut avata ovet yleisölle sekä vuokrata taloa kirjailijoille, runoilijoille ja muille taiteilijoille. Ymmärtääkseni kunnostustyöt ovat vielä käynnissä, mutta vierailu saattaisi onnistua. Niin ainakin toivon.

Päivän kirja siis: Mani: Travels in the Southern Peloponnese,  Patrick Leigh Fermor.

Ja kaupan päälle vielä elokuvassa soiva kaunis kreikkalainen tango, parakaló.

Lue lisää: Elokuvatrilogiasta on ollut puhetta mm. täällä.

8 kommenttia:

 1. Miten IHMEESSÄ mä olen missannut tämän leffan kokonaan, siis mä olen vain odotellut sitä tulevaksi...noh, mistähän näkisi- ei mistään kun ei ole mitään osto-oikeutta leffakanaville eikä dvd-laitettakaan...pöh.

  Suosikkini Delpyn leffoista on se sukukuvaus landella, jonka nimeä en ikinä muista ja Kaksi päivää Pariisissa kolahti hyvin myös. Muut ovat olleet enemmän tai vähemmän viihdyttäviä, mutta jokainen on nähtävä. Tosin se viimeinen Lolo vai mikä oli, oli vähän liian kohellus.

  No mutta, sinähän menet paikan päälle ja kiskot irti jotain - varmasti jotain.
  Nautinnon päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin nyt halunnut katsoa sen uudelleen, täällä, näillä silmillä. Mutten löytänyt Netflixistä, en mistään. Oletko nähnyt kaksi päivää New Yorkissa, jatko-osan Kaksi päivää Pariisissa-elokuvalle? Hillitön! Juuri kuten sanoit, en ole aina ihan varma mitä mieltä Delpyn elokuvista olen, mutta jokainen ON nähtävä!

   Poista
  2. Before midnight on kyllä tällä hetkellä katsottavissa Netflixistä ainakin näin Suomesta käsin. Reissun päällähän näihin voi tulla hieman rajoitteita ja katsominen ei onnistu laisinkaan. Mutta mahtavaa, jos pääset kuvauspaikoille fiilistelemään!

   Poista
  3. Mulla näkyy Netukassa vain Before Sunrise, pöh! No, täytyy nähdä livenä sitten :)

   Poista
  4. Mä en tykännyt ollenkaan Kaksi päivää New Yorkissa-leffasta, ja se on sääli se. Delpyn huonoin, minun mielestäni. Joka tapauksessa nostan hattua Delpylle, kova mimmi. Siis hänhän on Woody Allen feminiininä.

   Poista
  5. Onko Minka kuulolla? Mä en löydä kotimaastakaan käsin Netflixistä Before Midnightia?? Mitä mä teen väärin?

   Poista
 2. Ei ole kauaa, kun tämän filmin katsoin, ahmimalla jokaista sekuntia ja minuuttia...
  En tiedä, johtuuko näistä näyttelijöistä (erityisesti ihastuttavan omapäisen Julien hahmosta!), pääparin kemiasta, vai mistä, mutta olen heihin ihan koukussa!
  Ja se uskottavuus välittyy.
  Ihmismäisyys.
  Se kaistapäisyys samoin.
  Hei...kuka meistä nyt on terve enää yli nelikymppisenä, mutta osalla on rohkeutta näyttää aidosti, missä mennään!

  Otahan elämänilo ja kupliva hulluus vastaan näistä maisemista ;)


  Nikadora

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"