3.3.2012

Pari pastaa





Pari pastaohjetta lauantai-iltaanne sulostuttamaan, arvoisat lukijat!

Pasta nro 1.
Laita spagettivesi kiehumaan ja ota pata esille.
Kuumenna padan pohjalla öljytilkassa valkosipulia ja punaista chiliä.
Lisää 4 kesäkurpitsan vihreät kuoret, ohuiksi suikaloidut.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää simpukat (minä käytin sinisimpukoita), ja pistä kansi hetkeksi päälle, kunnes simpukat avautuvat.
Ota pata pois liedeltä ja lisää al denteksi keitetty spagetti ja loraus keitinvettä.

(Resepti Viini-lehdestä 2/2012)

Pasta nro 2.
Jos Kirjatoukan pitäisi elää loppuelämä vain yhdellä ruoalla, se olisi tämä. Ei taida olla ensimmäinen kerta, kun sen esittelen blogissa, mutta menkööt.

Pilko pari rasiallista kirsikkatomaatteja puoliksi.
Pilko myös valkosipulia ja punaista chiliä.
Riivi reilusti basilikanlehtiä puskasta tai parista.
Yhdistä ainekset ja mausta oikein hyvällä sormisuolalla, laadukkaalla oliiviöljyllä ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Kesällä, ja silloin kun saa oikein hyviä tomaatteja, kääntelen vain tuoreen ja tuoksuvan sekoituksen höyryävän pastan joukkoon, sellaisenaan. Kuvassa olen käyttänyt tomaatti"salaatin" pannulla pehmenemässä ja leppymässä ennen sekoittamista pastan kanssa. Päälle parmesania.
Käytän useimmiten täysjyvädurum-spagettia.

Pasta nro 3.
Kun siinä ensimmäisessä reseptissä käytetään vain ne kesäkurpitsan kuoret, niin kehittelin tämän reseptin kesäkurpitsan "lihalle"!

Pilko ainakin 3 solakkaa kesäkurpitsaa puolikuiksi.
Paista pannulla puolikuut ruskettuneiksi, parissa erässä.
Lisää sipulia, valkosipulia ja Parman-kinkkua (tai vastaavaa) pienenä hakkeluksena. Paistele.
Lisää tuoretta timjamia.
Lorauta valkoviiniä, kiehauta, sitten kermaa päälle, keitä kokoon. Voit laittaa hiukan parmesania jo kastikkeeseen.
Mausta suolalla ja pippurilla. Parmesanlastuja päälle.

Pasta nro 4.
Maailman nopein, ja silti tyylikäs ja herkullinen pasta!

Keitä pasta .
Sulata samaan aikaan rinnalla pikkukattilassa kirnuvoita. Viskaa voin joukkoon reilusti tuoreita salvian lehtiä. Suolaa ja pippuria, tietenkin.

Tarjoa paahdettujen pinjansiementen kera. Eikä parmesan ole tässäkään annoksessa ikinä pahitteeksi!
Nautitaan rapean valkoviinin kanssa.

Kertokaahan: Päätyykö/ päätyikö joku näistä teidän viikonlopunviettoonne?

Meillä on tänään illalliseksi kyllä turskaa!

6 kommenttia:

  1. Sama juttu mitä pastan valitsemiseen loppuelämän suhteen tulisi!
    Luin Aamulehdestä taannoin, että yhdessä pinjan siemenessä olisi kaloreja samanverran kuin keskivertosuklaapatukassa. Sen jälkeen olen vähentänyt noiden viattomien näköisten siemenien määrää huomattavasti:)

    VastaaPoista
  2. Miksen mä saa sanottavaani sanottua koskaan kerralla...
    Siis piti vielä toitottaa, että turskaa meilläkin tänä iltana kera uunijuuresten ja fetasalaatin. Ainakin kerran viikossa vedetään tämä ateria.

    VastaaPoista
  3. Liivia: Minä olen jo sellainen pyörylä, ettei pari pinjansiementä sinne tai tänne enää tunnu missään :)

    Meillä lauantain turskamenu menee näin: Tomaatti-mozzarella-salaatti, sitten basilika-parmesankastikkeella (ylijäämä siitä MAHTAVASTA Hesarin kasvismoussakasta!)kuorrutetut turskafileet, ruusukaaleja ja pinaattipiirasta. Jälkiruoaksi Herra Kameran ikisuosikkia halvaa ja pojun leipomia kauralastuja.
    Liivia: Taiteilijaresidenssi olisi pääsiäisenä vapaana? ;)

    VastaaPoista
  4. Voi ei, ei saa laittaa näin yksinkertaisen maukkaalta kuulostavia (ja näyttäviä, sieluni silmät loihtivat jo eteensä kauniisti katetut pasta-annokset!) pastoja! Miten tässä sitten yrittää korostaa proteiininkäyttöä ruokavaliossa kun tällaisia herkkuja liehytellään nenän edessä! :)

    VastaaPoista
  5. amf8: Ha haa, no toivottavasti en johda sinua ihan harhateille ruokavaliostasi! Minä olen siirtynyt käyttämään melkein yksinomaan tuota tekstissäkin mainittua täysjyvädurum-pastaa, se on sentään ihan valkoista höttöä parempi vaihtoehto! Enjoy!

    VastaaPoista
  6. Vai pääsiäisenä! Ai että nyt alkoi kuumottaa....pitää miettiä oikein tosissaan.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"