28.9.2012

Ajatuksissaan hän oli jo siellä






















Piinaan teitä vanhoilla Pariisi-kuvillamme, koska ajatukset ovat siellä, ja marraskuun matkasuunnitelma tarkentumassa.

Ja sitten kaksi pientä paljastusta; en ole koskaan käynyt Eiffel-tornissa, vaan ihailen lintuperspektiiviä kaivatessani Pariisia Tour de Montparnassen huipulta, ja en ole koskaan käynyt Louvressa, vaan yksi lempimuseoistani on esimerkiksi Palais de Tokyo.

Kuvat: Monsieur L'Appareil Photo

6 kommenttia:

  1. Mais si tu n'as pas été à Louvre, comment tu sais que ce ne sera pas ton musée préféré? Il y a des vraies merveilles, et je ne parle pas seulement de la Joconde...
    Pour la vue, il faut aussi grimper jusqu'au sommet des tours de la Notre Dame, à l'Ile de la Cité - y compris la vue d'appartements dissimulés dans le bâtiment même de la cathédrale...
    Je dis cela en pensant avec beaucoup de douceur à la ville qui était la mienne, le temps d'une vie, mais sans nostalgie, je regarde les images ici et je sais où elles ont été prises, toutes, ou presque. Bon voyage! Et bon retour!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. T'a raison! Il fallait dire que en attendant ma première visite a Louvre, je préfère Musée de Tokyo etc. J'suis tellement allergique au files... La prochaine fois, certainement, je fait les tours de la Notre Dame, encore au lieux de la Dame de Fer ;) Merci copine!

      Poista
  2. Upeita kuvia, sytytit ikävän Pariisiin. Milloinkahan..

    Eiffel-torni on muuten oikeasti ihan kiva, etenkin jos menee päivällä tai jonain arki-iltana kun jonot ovat inhimilliset. Kaupungin valot ovat sieltä kauniit.

    Palais de Tokyossa en ole käynyt, laitan listalle. Oma suosikkini on d'Orsay.

    VastaaPoista
  3. Linnea, kiitos, kiva kun pidit kuvista! Kyllähän Eiffeliinkin pitäisi kipsutella, ja vaikka malttaa hetki jonottaakin. Mutta kun Tour De Montparnassen huipulta näkee niin ällistyttävästi yli koko kaupungin, ja varsinkin auringonlaskun aikaan näky on hengästyttävän hieno. Ja koskaan ei ole muutamaa ihmistä enempää jonossa... Tosin jo lapsikin sen tietää (ainakin meikäläiset olivat vahvasti tätä mieltä), että jos hyvänen aika on Pariisissa, niin Eiffel-tornin helmaa on vähintäänkin hipaistava. Ja niin me viimeksi teimme.

    D'Orsay, totta, on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan asiakseni että ensi kerralla sekä Tour de Montparnasse että Tokyo tulisi nähtyä. Saisinkohan miehen suostuteltua ensi syksynä minilomalle.. :)

      Poista
    2. Minulla on tekeillä pieni Pariisi-juttu blogiin ihan lähiaikoina ("Kirjatoukan Pariisi-vinkit"), en vain meinaa saada sitä eetteriin kun se venyyyyyy venymistään. Ja tietysti sitten matkamme jälkeen on taas vielä lisää kerrottavaa. Jos nyt Pariisin kokoisesta ja luonteisesta kaupungista mitään vinkkejä voi edes antaa, sehän pitää vain kokea, ja ottaa vastaan sellaisena kuin se päälle vyöryy tai tanssahtelee... Suostuttele ihmeessä mies minilomalle, tai tee kuten Kirjatoukka: anna Pariisin-matka joululahjaksi, josta ei voi kieltäytyä :)

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"