25.1.2013

Lumia menee metrolla

Kirjatoukka on viime aikoina ajatellut tosi paljon Nokiaa. Oikeastaan kaikki alkoi Pariisista.

Kun olimme edellisellä kerralla, ja sitä edellisellä, ja sitä edellisellä kerralla Pariisissa, näytti siltä, että pariisilaiset saivat synnytyslaitoksella iPhonet kapeiden sormiensa väliin. Kaikilla oli iPhone. Kaikilla. Yhdelläkään ihmisellä ei ollut mitään muuta puhelinta kuin iPhone. Kaikilla oli iPhone. iPhonella oli juuret heidän kapeiden farkkujensa taskussa.

Nyt marras-joulukuun vaihteessa oli tapatunut jotain ihmeellistä. Kenelläkään ei ollut iPhoneä. iPhone oli haihtunut. Pariisilaiset näyttivät eksyneiltä lapsilta. Heissä ja heidän elämässään oli selvästi AUKKO.

Mikä saumojen sauma, ajattelin. Nokialaiset, iskekää nyt herrantähden kiinni! Ja sitten näin Nokian ranskalaisen tv-mainoksen. Changez pour Lumia. Non... non... NOOOOOOOON!  Ei ketään kiinnosta kartta... eikä mikään muukaan tekninen ominaisuus... Ei vaikka kuinka "hengailisitte" Canal Saint Martinilla. Me olemme ihmisiä, jotka pysäyttelevät toisia ihmisiä kadulla osoitetta etsiessämme! Me olemme ihmisiä, jotka uskovat päättömään harhailuun! Me olemme ihmisiä, jotka näkevät unta komean ranskalaisen filosofin ystävällisestä ohjauksesta perille asti! Mitä helvettiä me tekisimme karttaohjelmalla??

Jos puhelin on haluttava, on melkein yhdentekevää vaikka sillä olisi lähes mahdotonta tekstata älykkäästi (kokeilkaa vaikka iPhonea...). Me vain haluamme coolin luurin.

Aloin suunnitella kampanjaa: Makeita tyyppejä (en mene nyt yksitysikohtiin vaikka ne sielujeni silmillä näenkin!), noin kolme sataa henkilöä, vapautetaan Pariisin metroihin, kaduille ja kahviloihin uusi Lumia kourassaan. Metrossa, kun kaikki seisovat kyynärpäät toistensa suussa, ei voi välttyä näkemästä naapurin näyttöä, sillä vaikka iPhonet olivatkin kadonneet, niin jotain räpylää jokainen eksynyt kuitenkin räpläsi. Kiinnostus herää, katse seuraa, oma pysäkki liukuu ohi, puhelinkuume nousee...

Uusi Nokia Lumia 920 on oikeasti aika näyttävän näköinen, varsinkin kun itse tuunaa etusivun omannäköisekseen ja lataa kaikki oikeat appsit. (Oikeista appseista puheenollen, Elle.fr'n saa vain Appleen ja Androidiin, merci vaan...) Ja Lumia on oikeasti tosi, tosi hyvä älypuhelin.

Ja siiten vielä kysymyksiä. Kuka muka ostaa punaisen puhelimen? Joulupukki? Meni jo... Miksi puhelimissa värivaihtoehdot ovat musta, keltainen, punainen ja töpäkän vaaleansininen, mutta Monsterin yhteistyöluureissa pinkki, musta, valkoinen ja töpäkän vaaleansininen?? Sanomattakin lienee selvä, että langattomissa latureissa (joissa on johto??) värivaihtoehdot ovat vielä kerran eri sekoitus. Magenta 920 markkinoille ja vähän äkkiä! Vaihtakaa se hakkapeliitta-logo. Miettikää nyt järjellä niitä laitanäppäinten paikkoja. Ja minä - haluan - kivoja - kuoria (ankkuri, anyone?). Ja laskekaa maailmalle ja jakoon oman etunne nimissä seksikästä kuvamateriaalia uudesta puhelimesta ja sen lisälaitteista! Sillä tämä kuva oli ainoa, jonka löysin.

Stephen, konsulttipalkkion voi lähettää osoitteeseen...





6 kommenttia:

  1. Mahtava! Hymy juuttui poskilihaksiin, toivottavasti majailee siellä koko päivän, jopa siellä metrossa, kyynerpäiden korisottelussa... ja vielä silloinkin kun harhailen onnellisena perille määränpähäni (näennäisen määrätietoisena, pariisilaisittain), ilman sitä karttaohjelmaa. Mihinköhän sitä taas tänään päätyy kun seuraa intuitiota ja vaitsee reittinsä esteettisin perustein.. .MlleB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mademoiselle B, vakoilepa mulle vähän mitä puhelimia siellä vilahtelee, ilmiö on oikeasti supermielenkiintoinen, ja ero parin vuoden takaiseen huomattava! Ihania hortoiluja sinulle!

      Poista
  2. Aaaaaaaaaah ! Mä ulvoin onesta kun luin tän !!!!!! HYVÄ KIRJATOUKKA, OLETTE NERO!

    VastaaPoista
  3. Juu, juu, ulvoin ja innostuin niin että kirjoittelinkin mitä sattuu ... mutta onnesta ulvoin kuitenkin :) Merci, hyvistä nauruista ja paljosta asiasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA, hyvä! Ajattelin jos tässä puoli päivää, että kukaan ei ymmärrä mua, mutta sitten onneksi tuli Mlle Been kommentti, ja seuraavaksi sinun ulvahtelusi :D Merci vaan, yhteydenottoa Nokialta odotellessa ;)

      Poista
  4. Anna, harmi että mainostoimistoja on niin vähän Hangossa. Mutta jos on yksikin, niin sinne vaan kampanjasuunnttelijaksi hankkimaan Nokia asiakkaaksi! t Tytti

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"