4.2.2013

She is interested in people when they are not boring

Voi meitä kirjatoukkia. Kohutut seksikohtauksetkin menivät ihan ohi kun Girls-sarjan ensimmäisessä osassa Hannah eli Lena Dunham paljastaa - no vaikka mitä - mutta myös tatuointiensa taustat. Kuvitukset ovat lastenkirjoista!

Säästän teidät vaivalta, ja kerron etsintöjeni tulokset. Kirjainspiraatiot ovat Kay Thompsonin Eloise, ja tuntemattomammat Ferdinand the Bull, Pals, ja Fairwater.

Kirjailija (ja laulaja, ja näyttelijä) Kay Thompson on, tai oli, supermielenkiintoinen tyyppi, ja niin on hänen luomansa pieni kirjallinen hahmonsa Eloise'kin. Tyttönen, kuuden vanha, asuu New Yorkin Plaza-hotellissa ja on kuulemma saanut osan piirteistään Thompsonin kummitytöltä Liza Minnellilta. Vaikkakin, kuten Eloise-kirjojen luottokuvittaja Hilary Knight Vanity Fair-lehdelle tehdyssä muotokuvassa hyvin kiteyttää, Kay Thompson vastasi aina kyselijöille "I am Eloise!"

"Eloise is a little girl who lives at The Plaza Hotel in New York. She is not yet pretty but she is already a Person. Henry James would want to study her. Queen Victoria would recognize her as an Equal. The New York Jets would want to have her on their side. Lewis Carroll would love her (once he got over the initial shock).
She knows everything about The Plaza. She is interested in people when they are not boring. She has Inner Resources. If you take her home with you, you will always be glad you did. Here is everyone's favorite enfant terrible - Eloise - making life anything but dull, dull, dull. A true modern classic."
- Barnes & Noble

Girls katsottavissa mm. Yle Areenassa (K16).
Facebookissa
aiheeseen, ei Girlsiin van Eloiseen!, liittyvä "Päivän biisi".

3 kommenttia:

 1. Katsoin tytöt eilen illalla. En ole aivan varma, mihin päädyin. Toisaalta ja toisaalta... Pitänee antaa uusi mahdollisuus. Kiitos vinkistä! T. Liina ( ei vaan jaksa kirjautua )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina, mulla myös hiukan kahtia jakautunut olo tämän sarjan suhteen. Ihmettelen kyllä sitä Jenkeissä vellonutta keskustelua ja arvostelua siitä, että sarjan luoja Lena Dunham kirjoittaa sarjaa niin elitistisestä näkökulmasta; valkoinen yläluokka, New York, First World Problems yms. No mutta jos hän yrittäisi asettua johonkin asemaan joka ei ole hänelle tuttua, arkista jopa, niin eihän sarja olisi niin totuudenmukainen, aito, tai rehellinen? Minusta olisi tekopyhää häneltä änkeä yhteiskunnallisia kysymyksiä ja "tasa-arvoa" sarjaan, vaikkakin kuulema juuri niin on toisella tuotantokaudella käynyt. Minusta on ihan kiinnostavaa seurata hänen (kaltaistensa) elämää, se on aika kaukana nykyisestä omastani :)
   Luulenpa, että tämä juttu on seurattava loppun asti. Mitä jos Lena todella ONKIN sukupolvesa ääni? ;)

   Poista
  2. Sä olet käsittämättömän optimistinen ;). Eilisen jakson perusteella Lena ei ole kovin vahvoilla sukupolvensa ääneksi. Jakso oli kaiken kaikkiaan totaalisen kliseinen, en päässyt yhtään mukaan tarinaan, en uskonut siihen hetkeäkään. Nyt tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, että katsoisin tämän viikon jakson. Liina

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"