8.2.2013

Tikit










Maanantaina keskimmäinen tuli lakananvalkoisena koulusta. Käpertyi sänkyyn, nukahti, voi pahoin. Tiistaina hän jäi koulusta kotiin, makasi ihan hiljaa oikealla kyljellään, ja kun kyselin vointia, vastasi vain että mahaan sattuu. Tajusin hitaasti, ettei kyse olekaan tavallisesta vatsataudista. Lähdimme taksilla terveyskeskukseen. Se matka venyi neljän päivän mittaiseksi, taksi vaihtui ambulanssiin, terveyskeskus Tammisaaren sairaalaksi.

Tulehtunut umpilisäke leikattiin keskiviikkona. Se ryökäle oli käpertynyt ihmeen ylös ja taakse, ja leikkaus venyi ja venyi, ja minä istuin sairaalahuoneessa ja odotin niin että takahampaisiin sattui. Tuijotin ikkunasta ulos. Satoi hirveästi lunta.

Päivät istuin kovalla puutuolilla sängyn vieressä, tarkkailin kivun aaltoilua ruskeissa silmissä ja ajattelin väsyneenä Marina Abramovicia. Yöt makasin ihmeellisessä laatikkosängyssä huoneen nurkassa, kuuntelin lapseni hengitystä, ja palelin järjettömästi: tämäkö nyt on muka jokin merkki?

Nyt tyttö on onnellisesti kotona ja harjoittelee elämää kokoonkursitun vatsansa kanssa. Leikkaus oli iso, ja toipuminen vie aikaa.

7 kommenttia:

  1. Paljon voimia teidän tytöllenne! Hurja leikkaus mutta selvästi mieletön voimiennäyttö teiltä kaikilta. Aurinkoa ja hyvää oloa <3

    VastaaPoista
  2. Hrrr! Mulla meni vatsa ympäri kun luin. Täältä lähtee nyt just halaus tytölle... Taidatte tarvita kaikki omanne!

    Ehdin jo ajatella että mihinkäs ne nyt läks linjoilta...

    Onni myötä kumminkin oli ja nyt sitten varovasti ja laatuaikaa kotona ;) hemmottelu on ansaittua !

    VastaaPoista
  3. Ui ui, meillä kakkosella on silloin tällöin sellaisia vatsakipuja, että joka kerran mietin mistä tiedän milloin pitäisi lähteä...

    VastaaPoista
  4. Onneksi kaikki on nyt hyvin! Varmasti pelottava kokemus teille kaikille.

    VastaaPoista
  5. Sisukas kakkonen. Paljon halauksia ja parantavat terveiset meiltä kaikilta. Pus.

    VastaaPoista
  6. Tervehtymishalaus!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille, meistä tuntuu jotenkin vahvemmalta kun olette hengessä mukana. Kyllä se tästä. Onneksi ON aikaa.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"