14.3.2013

Lisää parantavaa ruokaa

Köh köh siellä ja köh köh täällä...
Muut sairastavat, Kirjatoukka hoitaa. Siinä tiivistettynä elämäni tällä hetkellä.
Olen tosin aivan liekeissä tästä sairaanhoitajan pestistäni, ja yritän parantaa oman maailmani asukkaat hyvällä ruoalla. Sisälläni asuu pieni poppamies. Tänään vuorossa kana-kookoskeitto. (En uskalla kirjoittaa "thaimaalainen kana-kookoskeitto", koska sitä se ihan tuskin on, näillä leveysasteilla...)

Keittele pari litraa mietoa kanalientä*.
Laita liemeen pari sipulia, reiluina lohkoina.
Lisää myös tuoretta inkivääriä, isoina palasina nekin.
Sitruunaruohoa, jos on. Kafferlimenlehtiä (kuivattuja) myös.
Lisää nyt broileria. Nopea valitsee valmiit suikaleet, slowari tietää, että luiset palat ovat parempia.
(Jos laitat filesuikaleita, keittoaika on reilut 10 minuuttia, jos taas vaikkapa rintaleikkeet, keitä ainakin 40 min.)
Keittämisen jälkeen tässä kohtaa joissakin reseptiversioissa vallan siivilöidään liemi, mutta minä laiskana kokkina en tietenkään siivilöinyt. Jos keitit luullista lihaa, nosta kanat pois paloiteltaviksi.
Lisää kookosmaitoa ja kookoskermaa, itse laitoin 2 prk + 1 prk.
Lisää sen jälkeen yhden tai kahden limen mehu, kalakastiketta, chiliä (laitoin habaneroa, woaaah!), ruokosokeria (ja pilkotut kanat.)
Nyt lisää vasullinen puolitettuja siitakesieniä (tai herkkusieniä), ja parin minuutin kuluttua ihan lopuksi kuusi tomaattia, nekin isoina lohkoina.
Keitto on valmis! Korianteria ja thaibasilikaa päälle ja niiskuttajat höyryävien patojen ääreen. Kyllä lähtee!

* Nuo kana-liha-kalaliemikuutiot ja - fondit ja fond du cheffit ovat aika masentavia. En kuitenkaan aio keitellä kanalientä itse, onko muita vaihtoehtoja??



5 kommenttia:

  1. Pulverimuotoiset luomu-liemijauheet ovat ihan hyviä (=Melles Hälsoshop) ja sitten tietysti Tamari-kastike...sopii melkein kaikkeen. Tätä kokeilen mieheeni viikonloppuna, pikkuinen mies ei jostain syydä siedä kookosta(kaan).

    VastaaPoista
  2. Liemi: vettä, vihanneksia ja halutun lopputuloksen mukaan luullista lihaa, ja pitkä rauhallinen keittoaika. Soppa: samaa. Ja tietenkin hyviä mausteita ja yrttejä ja sellaisia lisäyksiä. Kun soppa on valmis, niin sopan liemiosa on myös valmis, ja ilman tuon valmisliemen aina samaa makua jota en siedä. Tuoksuu myös herkullisemmalta! Sanoo toinen laiska kokki.
    Mu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mu, olet ihan oikeassa, sieltähän se maku irtoaa!

      Poista
    2. Aah, mutta unohdinhan tärkeää alkuvaihetta: ruskista sipuli oliiviöljyssä! Sanoo hajamielinen kirjoittaja. ;)

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"