6.8.2013

Kuinka hyvää voikaan olla sipuli






Danyelin resepteillä syntyi provencelainen "pizza" eli pissaladière ja tomaatti-papusalaatti.
Valitettavasti Herra Kamera ehti lähteä kameroineen keikoilleen, mutta saanette käsityksen :)

Koska olen Kirjatoukka enkä mikään kokkitoukka, oikaisin kaikki mutkat ja menin joka paikasta sieltä missä aita on matalin. Lisää aikaa lukemiselle, katsokaas. Tosin uuni-kalttasin tomaatit, minä! Jälkiruoankin keksin IHAN ITSE, Amaretto-marenkeja ja T:n poimimia villivadelmia.

Pissaladière (Kirjatoukan versio)

Osta valmiita pizzapohjia.
Pilko vimmatusti sipulia ja muutama valkosipulin kynsi.
Kuullota sipuleita öljytilkassa puolisen tuntia, muhevoita sokerilla, mausta suolalla, mustapippurilla ja reilulla kourallisella Provencen yrteillä.
Ihan lopuksi sotke haarukalla sipuliseoksen joukkoon sardelleja (minulla oli kylläkin sardiineja, jotka eivät ole sama asia, kuten eivät muuten myöskään anjovikset...)
Levitä seosta pizzapohjille, koristele ihanilla ryppyisillä Nizzan oliiveilla (tai muilla mustilla oliiveilla), riivi vielä rosmariinia ja timjamia päälle.
Tyrkkää uuniin. Nauti kuumana tai kylmänä, salaatin ja rosé-viinin kanssa.

Tämä, ja monta muuta ihanaa Provencen aurinkoa elämääsi tuovaa respetiä: Danyel Couet, Mina smaker från Provence - Medelhavets läckerheter.

2 kommenttia:

  1. Vesi kielellä - ihana resepti ja ihana asenne :) I like.
    -Tiina

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"