16.12.2013

Joulujamit

Me olemme olleet jo monen monta vuotta iloinen osa erään hankolaisperheen jouluperinnettä. Ja taas lauantaina saimme laittaa "jotain punaista" ylle ja hiipiä varpahillaan huviloiden lomasta erääseen kauniiseen piparkakkutaloon kalliolla.

Juhlien nimi on Joulujamit ja illan teema on musiikki. Pakkaudumme monikymmenpäisellä joukolla Leenan flyygelin ympärille ja sitten laulu raikaa. Joululaulua toisensa perään, huutoäänestyksellä jokaisen lemppareita, ja mikä hienointa, porukasta ihan noin vain kutsutaan eteen huikeita alttoja, sopraanoja, tenoreita ja ties mitä taitajia vetämään pari biisiä meidän kaikkien suureksi ällistykseksi. Soittajiakin on; yksi tarttuu sähkökitaraan, toinen afrikkalaisrumpuihin. Lapset saavat erilaisia marakasseja. Illan kruunaa tällä kertaa jumalaisen kauniin vaihto-oppilastytön italialainen joululaulu.

Joulujameissa on aina myös askartelua (niin, minä, joka en osaa laulaa, en askarrella, enkä mukamas piittaa joulusta). Kuvassa meidän perhekuntamme tämän vuoden tekele. Jos nyt järkeä käyttäisi, niin ehkä nuo piparminttutangot olisi voinut ottaa pois muoveista ja sen sellaista, mutta aika hieno minusta siitä kuitenkin tuli. Kovimman mekkalan saa aikaiseksi odotettu kilpailu, eli ajankohtainen aihe muotoiltuna puolen kilon piparitaikinasta, kolme joukkuetta ja tinkimätön tuomarointi. Kattilakaupalla glögiä tekee tunnelmasta paitsi huumaavan tuoksuisen, myös kuuman!

Minun ja monen muunkin joulujammailijan suosikkihetki ja ohjelmanumero, jonka VAADIMME joka vuosi, on suloisen Julian lasinkirkkaalla enkelinäänellä esittämä The Christmas Song.

Chestnuts roasting on an open fire
Jack Frost nipping on your nose
Yuletide carols being sung by a choir,
And folks dressed up like Eskimos...


Ja sitten me purkaudumme kaulaliinoihin kääriytyneinä ulos pakkasilmaan ja kipitämme rantatietä kotiin, meren suhinan tahdittaessa vielä tanssahtelevia askeleitamme ja kanelinmakuisen hengityksen huurutessa kilpaa villojen savupiipuista nousevien hopeanväristen kiehkuroiden kanssa.

1 kommentti:

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"