9.4.2014

Sinun unelmalomasi?Ystävä. Sen sijaan, että lennähtäisit Eurooppaan tai risteilisit naapurimaihin, mitä jos ottaisitkin kevään vastaan Suomen eteläisimmässä kaupungissa, "Pikku-Bretagnessa" eli Hangossa? Vierastalomme Taiteilijaresidenssi odottaa juuri sinua.

Pääsiäisen aika on vielä vapaana. Asetu aloillesi, rentoudu ja nauti pitkästä viikonlopusta rakkaasi tai ystäväsi kanssa. "Täällä on hyvää karmaa", sanoi edellinen vieras, ja luulen, että ainakin osaksi se johtuu elosta taiteen ympäröimänä. Taiteilijaresidenssi kun on saanut nimensä hankolaisten taiteilijoiden töistä, joilla talo on sisustettu.

Meidän perheessämme lapsilla on ollut tapana, että ensimmäinen mereen pulahtaminen tapahtuu pääsiäisenä, osui se sitten mihin kohtaan kevättä  - ja keliä - hyvänsä. Tänä vuonna, huhtikuun lopussa, pääsiäinen on todennäköisesti jo lämpöinen, kaupungin puutarhat kylpevät kukkaloistossa ja Taiteilijaresidenssin isolla terassilla, suojassa merituulelta saa jo kerättyä rusketusraitoja.

Pääsiäiseen kuuluu hyvin syöminen. Lähiruokaan ja luomuun panostava Ravintola Origo on avoinna joka päivä. Origossa voit myös käydä maistelemassa kuuluisaa Brad Pittin ja Angelina Jolien rosé-viiniä. Ravintola Makasiini juhlii koko kevään erityisillä pihvipäivillä ja pääsiäisenä on lisäksi kattaus sesongin herkkuja kun huippukokki Fredde tulee Hanko-vierailulle. Hangonkylän På Krokenissa saa iskeä kädet kyynärpäitä myöten simpukkakattilaan tai hakea kallioeväät viereisestä kalapuodista. Café Regatasta saat lämpimät leivät ja salaatit ja jos lämpötilat eivät vielä taivukaan terassikeleiksi, on heillä lasihuone merinäköaloin kahvihetkeäsi varten valmiina. Tai entäs Nauti Cafén terassi, koko Itäsatama on jalkojesi juuressa! Jos hyvin käy, Esa Niemisen löytää pianon takaa hyräilemästä. Kokeile täällä italialaista kirsikkajäätelöä, se on taivaallista! Monet kesäravintolatkin availevat pikkuhiljaa oviaan.

Jos haluat kokata mielummin itse Taiteilijaresidenssin hyvin varustellussa pikkuköökissä, on tori saman kadun toisessa päässä ja lisäksi voit ostaa vihanneksia ja munia suoraan Nissen tilalta tai highland-karjan lihaa Havsgårdin Arjalta. Ruokakauppaan on kävelymatka ja viininkin saat kulman takaa. Vierastalon varustukseen kuuluu myös grilli.

Kino Olympiassa, upeassa vanhassa elokuvateatterissamme pyörii pääsiäisenä mm. Oscar-voittaja, Paolo Sorrentinon Suuri kauneus (La grande bellezza).

Voit myös viettää pääsiäisen joogaten, Merijoogan pääsiäsiohjelman näet täällä. Lupaan, että Merijoogan aurinkoisten naisten käsittelystä poistut arkeesi uutena ihmisenä. Jos taas juokset mielummin omia aikojasi, väitän, ettei Bellevuen rantatietä kauniimpaa lenkkireittiä löydy mistään. Ja sitten omaan saunaan! Tai ehkä löydät Hangosta ihan uusia lajeja. Oletko kokeillut leijasurffausta tai frisbee-golfia?

Ja se uimareissu, merikaste? Uimahuone on Taiteilijaresidenssistä muutaman minuutin kävelymatkan päässä, niin kuin kaikki muukin Hangossa!

Pääsiäinen Taiteilijaresidenssissä kahdelle henkilölle 500 eur (sis. alv.).
Sis. 4 vrk, to-ma 17.-21.4., lakanat ja pyyhkeet, Kirjatoukan kuuluisan kirja-, lehti- ja elokuvavalikoiman sekä pullon kuohuvaa. Lisätietoja ja yhteystiedot täällä.

Hangon kevään tarjonnasta tähän mahtui vain murto-osa. Lue lisää matkailun sivustolta.

6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä ihan paras mainos Hangolle! Enkä tarkoita vaan tätä "mainosta" vaan ihan koko blogia. Se huokuu hyvää oloa. En koskaan aiemmin ole katsonut myytäviä taloja Hangosta... teiän myötä ne on vakilistalla :)

  VastaaPoista
 2. On niin ihana residenssi kaikkine herkkuineen! Siis IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liivia! Myönnän, että olen Taiteilijaresidenssistä ihan salaa hiukan ylpeä, siitä tuli hyvä ja kaunis.

   Poista
 3. Minäkään en osaa sanoa kuin ihana!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"