6.10.2015

Bokkalaset ja Bittes Bokbar 2015


Mustion Panimon Daniel Kawecki

Mary Kuusisto uuden kasvikirjansa kanssa.


Superjärkkärit Bitte Westerlund ja Lotta Lerviks
Nolottaa myöntää, mutten ole koskaan tainnut osallistua naapurikaupungin kirjallisuustapahtumaan. Jonkunlainen kieliujostus kenties suurimpana syynä, tapahtumahan on lähes kokonaan ruotsinkielinen? Ihan turhaan! Marraskuussa Bokkalaset valloittaa Tammisaaren (ja vähän muutakin Raaseporia) jo 15. kerran ja silloin minäkin aion olla mukana.

Eilen maanantaina saimme nauttia lounaan hyvässä seurassa. Tarmokas Bokkalaset-tiimi esitteli tulevaa tapahtumaa ja sen monipuolista ohjelmaa samalla kun me eri medioiden edustajat nautimme Hotel Sea Frontissa käärmekurkkujen ja muiden veikeiden vihannesten keskellä puutarhuri ja keittokirjailija Mary Kuusiston reseptin mukaan valmistettua samettista punajuurisoppaa sekä kirjallisuustapahtuman yhden yhteistyökumppanin, Mustion pienpanimon erinomaista Syysolutta.

Kirjallisuuspäiviin sisältyy paljon lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa. Oli hauska kuulla miten aktiivisesti koulut ovat mukana tapahtumassa. Sieltähän ne tulevat lukijat ja kirjailijat kasvavat kohisten. Tapahtuman kirjailijat ja keskustelijat ovat suomenruotsalaisen kirjallisuusskenen huippuja, ja lisäksi vierailevia tähtiä saapuu muista Pohjoismaista, ainakin Ruotsista ja Tanskasta. Susanna Alakoski on yksi tapahtuman isoja nimiä. Oma idolini on terävä Merete Mazzarella, jota aion seurata haastattelusta toiseen. Hän jututtaakin sopivasti myös tanskalaista Josefine Klougartia, jota ajattelin hakeutua kuuntelemaan. Koska ollaan iloisissa suomenruotsalaispiireissä, ei ohjelmasta puutu myöskään musiikkia ja hyvää ruokaa; vähänkö ihanalta kuulostavat niin Litterär Supé lauantaina kuin Litterär Brunch sunnuntaina!

Kieliujostuksesta puheenollen, annoin sitten radiohaastattelunkin siellä samalla, bloggailusta, gaalahuumasta ja muusta, på svenska. Ja oluesta puheenollen, ohjelmistosta eritoten kiinnosteli perjantainen Bittes Bokbar, koska "bar", ja koska ilta sisältää luovaa minglailua, jossa me tokikin Herra Kameran kanssa olemme varsinaisia experttejä. Onneksi Bokkalasetin teemana on tänä vuonna ANNORLUNDA, voimme aina vedota siihen ;)

Lue lisää: Hesarissa oli juuri kiva juttu Tammisaaresta päiväretkikohteena! Vi ses i Ekenäs?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"