12.1.2016

Iho kiittää

Kylmää ja kuivaa, huokaa iho. Mutta ei hätää, Kirjatoukka on löytänyt teille ihmeaineen!

Sommitelman alareunassa on vaatimattoman näköinen pieni pullo, jossa on vihreää öljyä. Kyseessä on Marja Entrichin avokadoöljy ja se on ollut tammikuuni pelastus. Levitän öljyn illalla ennen nukkumaanmenoa ja olen aamusella kuin merestä noussut Venus. Tai no iho ei ainakaan kiristä vaan on tasainen ja jotenkin levollinen. Ihanaa, ihanaa lientä!

Saman sarjan "aurinkopuikko" minulla on ollut käytössä yöpöydällä huulirasvana jo vuosia, sipaisen sitä usein myös silmänympäryksiin vaikken tiedä onko se sallittua. Pidän toista puikkoa kesällä rantakassissa poskipäitä ja muita auringolle alttiita alueita varten. Tähän olen yhtä koukussa kuin Dijon-sinappiin, alan panikoitua ellei koko ajan ole varastossa ainakin yhtä korkkaamatonta putkiloa. Elisabeth Ardenin 8 Hour Cream on kyllä melkein samalla viivalla, sitä on käsien ulottuvilla AINA.

Muita uusia ja vanhoja ihonhoitopurnukoita:

Kasvojen pudistukseen:
Olen vuosia vannonut Clarinsin Daily Energizer-puhdistusgeelin nimiin. Nyt kun tuubi oli loppu ja lähimpään Clarins-purkkiin matkaa varmaankin sata kilometriä, otin testiin lähiapteekista La Roche-Posayn Rosaliac-sarjan Micellaire-geelin. Trés vakuuttavaa kamaa, tykkään! (Minä kyllä levitän geelin käsin ja huuhtelen vedellä, vaikka toisin ohjeistetaan. Olen semmoinen kylpyhuoneanarkisti.)
Järeämmän meikin (gaala! gaala!) poistaa Biothermin Biosource Balm-to-Oil, sen jälkeen iho on ihanan pehmeän ja puhtaan tuntuinen.

Kuorin harvoin ja hellästi, iho kun on muutenkin punastumaan taipuvainen. Dermalogican Daily Microfoliant sulaa käsien välissä hierottaessa ihan tahnaksi eikä riivi ihoa, lopputuloksena on kirkkaampi ilme. Tätäkin on menossa jo varmaan viides purkki (joka kestää ikuisuuden), hyvän tuotteen merkki.

Silmänympärysiholle:
Kaksi on kovaa, joista vain toinen päätyi kuvaan - Dermalogican Multivitamin Power Firm.
Ja se toinen on Caudalien seerumi, jota en enää löydä heidän nettisivuiltaan. Pakko ehkä lähteä Ranskaan selvittämään asiaa ;) Miksi oi miksi kaiken hyvän täytyy loppua, kuten case Lumene Hydra Drops??

Päivävoide: Avenen Antirougeurs Jour. En halua olla enää päivääkään ilman, niin iso apu Avenesta on ollut ihotyypilleni. Tämän kanssa kimpassa käytän kaikista kiivaimpiin päiviin Antirougeurs Fort-voidetta.

Vartalolle: Olen lotrannut öljyjä myös kropalle, varsinkin sääret, kantapäät ja kyynärpäät kiittävät. Nyt käytössä Dresdner Essenzin granaattiomenaöljy, joka mainoslauseidensa mukaan kaiken muun hyvän lisäksi "stimulates creativity and awakens your lust for life." Vähäks. 

Korvakorut: Oz Jewel Helsinki

Lue lisää: Tässä vuoden takaisessa postauksessa on esitelty luottotuotteita myös. 

J.K. Ja sitten tulikin tämä: "Syöpävaarallista kemikaalia löytynyt 36 kosmetiikkatuotteesta." 

16 kommenttia:

  1. Kokeilemisen arvoinen on LRP:n (eli suomennettuna laroseeposei,lyhenteellä pärjään paremmin;)punastuvan ihon (toinen r vikaisen kauhistus antir) voide,itsellä talvella se hoitavampi.LRP:n "perusvoide" minkä nimeä en nyt muista,on kuin hunajaa iholle,ei satu ei kirvele ja auttaa HETI,lapsetkin käyttävät sitä mielellään.Luontaistuotekaupasta melko edukas porkkaöljy jättää mukavan päivettyneen hehkun,tosin ei ehkä ole kovin hoitava.
    Olisko sulla punastuvan ihon meikkivoide vinkkiä? Sellainen anarkisesti levittyvä? Ettei tarvitse muuta kuin ne kädet. Helpoin kai olisi kosteusvoide sävyllä, vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut sitä LPR:n voidetta, mutta minulla Avene toimii jostain syystä paremmin! Mutta tuo meikinpuhdistusgeeli on ihana. Joitakin muitakin tuotteita käytössä LPR:ltä, mutta ei tuota antirougeurs-sarjaa. Mulla on meikkivoiteena nyt kokeilussa rinnakkain useampi Lumenen uusi meikkivoide (ei tosin punaisuutta peittäviä) koska etsin sen Hydra Dropsin (ohut, vaalea) korvaajaa. PAITSI tätä en oo vielä kokeillut, voisi toimia! http://www.lumene.com/fi/bright-now-vitamin-c/tasapainottava-bb-voide-sk-20-0 . Minäkin haluan sellaisen anarkistisen, helposti levittyvän :)

      Poista
    2. Avene on hyvä,kesällä ollut kevyempi versio käytössä.Aurinkorasvasta taas se LRP ja isoin mahdollinen suojakerroin ja ihan paras,ei kirvele silmiä(mä lätkin kasvoihin vaikkei saisi,naama palaa jo ikkunasta ulos katsoessa).Täytyy kokeilla näitä vinkkejä.Lempin tavoin mullakin oli viime talveen saakka käytössä ihan perussettiä,ei marketin vaan apteekin perusvoiteita mutta väsyin tuohon punehtumiseen ja se on oikeasti välillä ihan kirvelevä niin kokeilin sitten antipunastusta ja en haluaisi luopua,helpottaa kummasti.

      Poista
    3. Meille hakuseen anarkisti kreemit :D

      Poista
    4. Mulla on aurinkorasvana tuon Marja Entrichtin aurinkorasva, ihan paras. Ainoa joka oikeasti toimii. Pidän nykyään huolta että sitä on esim. dekolteen alueella kesällä AINA, olen liian usein polttanut rinnukseni...

      Poista
  2. Minä kiitän, kun täällä on taas kaikkea ihanaa! Joutsenet, suloiset matkatarinat, Hemingway - oih...

    Näistä ihonhoitohommeleista en osaa sanoa oikein mitään. Ostan ruokakaupasta tarjouksessa olevaa rasvaa, kun entinen loppuu. Tai jos ei ole tarjouksia, niin jotain Niveaa. Talvella vetelen argan- öljyä kaikkiin kohtiin, jotka tuntuu vähän kuivalta. Tuota Avenea on monet kehuneet, pitäisköhän munkin kokeilla?

    Belgian Lempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aina ollut vannoutunut Nivea-tyttö, se sininen, pyöreä purkki. Iho aina tosi hyvässä kunnossa, ei näppyjä, ei mitään. Mutta viime vuosina olen alkanut miettiä mitä kaikkea ylimääräistä siinäkin on, ja kun lisäksi tuo Antirougeurs-tuotteiden oivallus tuli, niin vaihdoin. Ja se perus-Nivea on melkoista tönkköä! Avenellahan on toki muutakin kuin Antirougeurs-sarja, minusta ne vaan ovat jotenkin tarpeeksi simppelin, puhtaan yksinkertaisen oloisia ja toimivia. Ja suht edullisia. Ja saa jopa pienen Hangon Apteekista :) Argan-öljy on ihanaa! Unohdin sanoa jutussa, että käytän myös ihan ruokakaupan öljyjä vartalon ihonhoitoon, kookosöljyä, avokadoöljyä (siis ihan ruokaäöljyä, mutta taas anarkistisesti vetelen sitäkin pitkin kroppaa), jopa hyvää oliiviöljyä. Toimii! (Mutta ei kiireaamuihin!!)

      Poista
    2. Avene on huippumerkki, mäkin perustelen Ranskan-reissut ihan vaan hankintamatkoina - säästää rasvaputkiloissa muutaman kympin kun ostaa muutaman satasen lentoliput... Yleensä kaikkien mun käyttämien kosmetiikkatuotteiden valmistus tai vähintään maahantuonti lopetetaan, joten tässä Avenen hehkutuksessakin on vaaransa. Mä suhtaudun kokemusperäisistä syistä luonnonkosmetiikkaan hyvin epäillen, niistä olen saanut allergisia reaktioita vähintään yhtä usein kuin ei-ekotuotteista. Mut pitäiskö nyt antaa Marja Entrichille mahdollisuus? Mille ne haisee (en sano että tuoksu, kun yleensä ekokosmetiikka nimenomaan haisee, anteeks vaan)?

      Poista
    3. Mä olen jo monta vuotta vedellyt ruokaoliiviöljyllä itteni ja hiuksillekin annan just näin tammikuussa oliiviöljyhoidon. No vähän sotkuistahan se on, siitä miinusta- mutta uskon että jos samaa ainetta voi syödä se ei ainakaan haitaksi ole ulkoisestikaan nautittuna.
      Mutta tuo avocadoöljy-puteli alkoi nyt kiinnostamaan.

      Poista
    4. Merjalle: Tuoksuu hyvältä! Tuo aurinkopuikko tuoksuu vain puhtaalta, ehkä puhtaalta pyykiltä, ja avokadoöljyssä on myös puhdas, mutta makeampi tai "pehmeämpi" tuoksu. Oikeasti siis tosi miellyttävä.
      Liivia: Samaa mieltä, jos öljy on hyvää sisäisesti, miksei se olisi myös ulkoisesti. Tuossa avokadoöljyssä ei käsittääkseni ole juuri mitään ylimääräistä jotain tuoksua lukuunottamatta. En ole näissä kyllä mikään ekspertti. Ainoa miinus öljyn annostelusta, pipetti olisi parempi :)

      Poista
    5. Nyt siis pitää hommata sekä Marja Entrichiä että tota Dresdenin ihmeitä tekevää granaattiomenaöljyä (Saksan-matkakin kelpaa, Dresdenistähän se on haettava?). Öljyt on talvella kivoja, vaikka yllättäen niistä jotkut on kiihdyttäneet ihon kuivumista - niin siis on käynyt kosmetiikkakäyttöön tehtyjen öljyjen kanssa, ruoanlaittoon tarkoitetut on varmaan aidompaa öljyä. Se ettei extra virgin olekaan extra virginiä, ei haitanne tässä käytössä!
      Ostin muuten eilen Lumenen Bright now -kapseleita, joita on kans paljon kehuttu. Saas nähdä, kuinka paljon nuorenen. Ainakaan hinta ei päätä huimannut, kun 28 päivän kuurin sai kympillä alesta.

      Poista
    6. Molempia sais Hangosta, niin että ei tarvitse Saksaan asti lähteä :) Kerro sitten miten nuo kaplseit toimivat!

      Poista
  3. Ei Juma. Ensin kouhkataan puoli uuttamaata Bright nown perässä ja nyt pitäis jotain Entrichtiä ettiä. Lakkaa antamasta kouhoille näitä ideoita.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kuin kirjoitat myös ihohoitotuotteista. Kaunis ylistys avokadoöljyyn (vai onko se ölystä?) sai minut haluamaan kokeilla sitä. Ja kääks luinpas sen kemikaalikoctailjutun tässä äsken, tietysti suosikkimerkkini l´occitane löytyi mustalta listalta :-( Arvaa jos lotraan joka päivä käsiin Amande-voidetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siksi esimerkiksi tuo ME:n avokadoöljy on nyt taas entistäkin parempi vaihtoehto, siinä kun ei ole mitään ylimääräistä! Instagramin puolella kehotin myös nappaamaan ruokakaupan öljyhyllystä pullollisen avokado-sitruunaöljyä. Ei maksa kuin muutaman euron, ja sisältää vain noita kahta ainetta. Sivelen sitä koko kropalle!

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"