13.3.2016

Elämä on juhla, osa 2

Tämä sinänsä satunnainen otos on ehkä lempparein hiihtolomamatkamme sadoista kuvista. Olemme juuri olleet ihanalla lounaalla Nizzan vanhassa kaupungissa, on karnevaaliaika, vuorossa kukkaiskulkue. Me ostamme seisomapaikkaliput ja ängemme katsomoiden väliin. Minulla on mimosanoksa hiuksissani ja tyttärillä pussillinen konfettia. Kuvan ulkopuolella mummolla on kissanaamari ja pojalla värikäs narrinhattu. Minä, joka olen huono mitään ostelemaan, villiinnyn jostain syystä markkinakojuilla, setelit vain sinkoilevat. Herra Kamera seisoo tietysti kameran takana.

Esittelen jossain vaiheessa kukkakarnevaalia vähän lisää, mutta nyt keskitymme tähän hetkeen. Me olemme yhdessä ja meillä on ihanaa. On loma, on vatsa täynnä, on humua pitkän hiljaisen talven jälkeen. On niin suloista olla oman lauman kanssa liikkeellä. On niin suloista olla lähellä. Kuvassa tyttö keskellä on saateltu  juuri 18-vuotiaaksi ja tuo lintunen tuossa etualalla, hän on täyttämäisillään 17.

Ja täyttikin, nyt perjantaina. Meidän rakas Elsamme. Hän on niin ihana, niin ihana, etten saata käsittää, että tuommoinenkin on meille annettu!

Pidän facebookin tavasta muistuttaa kulloisenkin päivän postauksista vuosien varrelta. Eilen erityisesti kiitin mielessäni tätä ominaisuutta, kun löysin monta vuotta sitten julkaisemani pohdiskelun siitä, miten turhaan etsin mielenrauhaa ja zeniä kirjoista ja kansista, turuilta ja toreilta, kun rinnallani koko ajan kulkee keskimmäisemme kaltainen olento. Kun sekä esikoinen että kuopus ovat kaltaisiani sata lasissa säpiseviä sähikäisiä, kun meistä monella on tapana suuna päänä pulputa jokainen mieleen juolahtava ajatus sanalliseksi ilotulitukseksi, on tämä lapsi kuin tyynellä lammella keinuva lumpeenkukka, tuhat tarinaa viisaissa, tummissa silmissään. Hän on kaikkea sitä mitä haluaisin osata olla, hän säteilee sydämen hymyä.

Keskity Kirjatoukka, katso lähelle. Levollisuus asuu jo luonasi.

10 kommenttia:

 1. Kaunista! Lähelle katsominen kannattaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kauniisti sanottu omasta tyttärestäsi!!! IHANA!!!
  Ihanaa kevättä koko teidän perheellenne!!! Ja levollisuutta Sinulle, Kirjatoukka!
  Teillä on mahtiblogi.
  t. Terhi

  VastaaPoista
 3. Kyllä oli kauniisti kirjoitettu piti ihan pyyhkiä silmäkulmia herkistyin niin, osaat todellakin antaa arvoa sille mitä sinulle ja teille on annettu,(se ei useimmille todellakaan ole selvää) kertoo paljon sinusta ihmisenä.
  Aurinkoista viikon alkua terveisin Pillo

  VastaaPoista
 4. ♡ ainiaan...

  Nikadora

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauniisti voi omaa tytärtään kuvailla! Kuulostaa ja näyttää todella suloiselta pakkaukselta! :)

  Mielestäni parasta äitiydessä on saada rinnalleen ihminen jonka kanssa voi kasvaa ystäväksi. Hän on rehellinen ja suora, ja niin oma persoonansa että väkisinkin oma näkökulma asioihin laajenee. Toisen arvostus ja mielipiteet saa ihan uuden ulottuvuuden. <3

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"