7.5.2016

Lammaspitat

Vappuna ruokimme mm. lauman nuoria ilmapallokauppiaita, kun tyttäret voimisteluystävineen valuivat seuran hyväksi tehdyltä keikalta ja valloittivat meidän keittiömme. Tämä taisi olla jo kolmas vuosi vappulounasta, voidaan siis puhua perinteestä. Ilmapallonmyyjät ovat hyvin traditionaalista kansaa, joten tarjosimme heille nakkeja, perunasalaattia ja munkkirinkilöitä, ynnä muuta vappuisaa, ja hiivimme itse aurinkoiselle takapihalle pita-leiville.

Lammaspitat

Ruskista sopiva satsi lampaan jauhelihaa.

Mausta liha harissalla ja jeeralla sekä suolalla.
(Hangon kyljessä sijaitsevassa Lappohjan kylässä on irakilaisen herran pitämä kauppa, josta saa mm. mahtavia mausteita, kuten harissatahnaa, ruusuvettä, halvaa ja kaikkea herkullista. Suosittelen!)

Pyöräytä ihan lopuksi lihan joukkoon pari kourallista kuutioitua, tuoretta tomaattia.

Täytä pitaleivät jauhelihalla ja tykötarpeilla. Meillä oli niitä kaupan valmiita pitaleipiä, jotka ovat vähän graah, se leipoo omat ken osaa.

Lisukkeeksi sopivat mm. kurkku-jogurttikastike, feta, salaatti, aioli, hummus (Lidlin valmis hummus on ärsyttävän hyvää, kiitos vinkistä Vihreä Talon Annika, sinun Instastasi sen taisin bongata!)... laita myös reilusti luomusitruunanlohkoja käden ulottuville, leipäsiin puristeltavaksi. Lehtipersilja olisi sopinut yrtiksi.

Takapihan tiiliseinä, jonka eteen katoimme pienen pöytämme, oli vappupäivänä aurinkon kuumentama, roseviini taas helmeilevän viileää. Olemme löytäneet kesäksi "talon viinin", Alkon tilausvalikoiman Domaine Houchart Rosén, jonka pullo on veikeän muodokas ja jonka kaulaa koristaa kaksi kultaista kaskasta. Jo pullon kylmän kyljen näkeminen heittää Provenceen!

Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja osaksi vitivalmiista aineksista, joten kun aurinko paistaa, ei keittiössä tarvitse kenenkään kökkiä. Ja on ihan tosi hyvää!

Miten on, meneekö kokeiluun?

9 kommenttia:

  1. Kyllä menee sekä resepti että rose. Kiitos!

    Riitta

    VastaaPoista
  2. Lidlin hummus on hyvää! Olen vallan siirtynyt siihen ja jättänyt omatekemät tekemättä. Mä myös tykkään Lidlin valmiista pitaleivistä, niissä on hyvä sitko.

    Mulle maistusi nämä sun pitat loistavasti, mutta me syömme usein samat ainekset niinku erilailla; teemme tuon lammasjauhelihamörssön lisäämme siihen papuja, syömme fetasalaatin kanssa ja oheen pitaleipiä joihin tungemme tsatsikia sisään. (Pelkät täytetyt pitat on mun mielestä liian nopeita syötäviksi, pakko haukata usein muuten koko homma leviää, enkä tykkää syödä nopeasti. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooooo, mäkin lisään papuja ens kerralla! Ja en tiennytkään, että Lidlistä saa pitoja, tsekkaan ensi kerralla, kiitos.

      Poista
  3. Maistuis kyllä mulle, mutta kun puolet vakituisesta pöytäkunnasta ei syö lihaa, niin arkimenoon ei mahdu...Taidan kokeilla tätä kun meille tulee seuraavan kerran sekalainen seurakunta muuten vaan notkumaan. Semmoseen menoonhan tämä on täydellinen eväs!

    Belgian Lempi

    VastaaPoista
  4. Kiitos blogista, kiitos resepteistä, kiitos kirjavinkeistä, kiitos kuvista, kiitos inspiraatiota, kiitos Hanko-kuumeesta. Vielä kun kertoisit, miten selvitä lukukuumeesta, siitä kun aika ei riitä notkumaan kirjapinoon tänä vauva- ja pikkulapsiaikana? Miten siitä selviää? Ei, sillä, ettenkö rakastaisi Ainoja ja Minttuja, mutta kirjannälkäni kasvaa alati.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos kun luet! Kyllä se aika vielä tulee, ja sitten kaikki, lukeminen, on vielä entistäkin ihanampaa ja siitä kaikesta nauttii vielä sata kertaa enemmän! Aikansa kutakin, se on aika hyvä sanonta kaikessa yksinkertaisuudessaan <3

      Poista
  5. Meneepi varmasti kokeiluun, nyt kun tajusin, että pitaleipääkin voi sisustaa ovelasti ja nopsaan =)
    Yleensä vastaava nopsaruoka on mennyt tacopuolelle.
    Tacokuoriin kääräistyjä kanasuikale/tomaattisalsa/feta/kurkku ja salaattisekamelska.

    Lidlin hummusta varmaan kokeiltava. Pitaleipiä olen ihan heittänyt paahtimeen ja sipaissut voita pintaan. Ovat mieleeni. Helppo ostaa myös jemmaan, eivät hetkessä vanhene =)

    Nikadora

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"