12.6.2016

Värillä on väliä
Jos poika ei olisi älynnyt aikoinaan valita itselleen LANGØn auringonkeltaisia lakanoita, en tiedä olisinko koskaan rohjennut ottaa omaan sänkyymme näitä vihreitä pellavia. Mutta nyt hihkun joka kerta kun kiipeän yläkertaan ja vihreä aalto tulvii vastaan. Kuluneen vihreän piirongin takana, vihreiden peltikattojen ympärillä on koko riehakas ja villinvihreä alkukesän luonto. Sängyssä jatkuu sama kukkea meno. Parvekkeen ovi on nyt aina auki, vaikka vähän viilenikin, maailma sen ulkopuolella täynnä syreenien salaisuuksia. Ei ihme, että öisin uneksin salaisista puutarhoista.

Väri-ilo on tarttuvaa: lattialla maton virkaa toimittava vanha ryijy keinuttelee kieloja, ruusuja ja orvokkeja ja voisin melkein vannoa, että se tuoksuu. Yöpöydän Ranskasta löydetty pieni peili viettää jatkuvaa fiestaa yöttömässä yössä.

Vaikka koulut loppuivat, aamuherätykset eivät. Kellot soivat sinnikkäästi läpi koko talon joka arkiaamu kello kuusi. Teinit pyyhkäisevät kesätöihin seitsemän maissa ja me vääntäydymme muutamien kahvikupillisten jälkeen omiin hommiimme. Päivät tuntuvat hurjan pitkiltä, kun kuuden aikaan aloittaa ja illat sinnittelee vielä jalkapallon parissa (Allez les Bleus!). Viikonloppu oli sekin kovin kiireinen, mutta ei niin kiireinen, etten olisi ehtinyt päiväunille. Kippuralle kuin onnellinen kissa, tuon ikkunoista tulvivan auringon lämmittämän ruohomattoni päälle.

Joko teillä on juhannussuunnitelmia?

Lue lisää: Viime vuonna kesäkuu näytti ja kuulosti tältä.

7 kommenttia:

 1. Hurjan vihreä, hieno vihreä. Tykkään kovasti tuosta LANGØn ajatuksesta kaksivärisistä lakanoista, vielä kun saisi itse tehdä väriyhdistelmät ja tilata unelmalakanat. Ja tuo ryijy on huikea. Mietin aina välillä, että mikä ihmisiä väreissä niin kovasti pelottaa, kun eiväthän ne terveyttä uhkaa tai kimppuun käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo oli hyvä, tuo viimeinen lause! Tämä vihreä kyllä MELKEIN käy kimppuun, sillä lailla hyvällä tavalla :)

   Poista
 2. Upea väri lakanoissa! Ja ryijy lattialla mattona on hyvä idea.

  VastaaPoista
 3. Voiko teille tulla nukkumaan? Niin kutsuvalta tuo kokonaisuus näyttää! Pellavaisista olen alkanut haaveilla nähtyäni nuo kaikki ihanuudet teillä. Saisi päiväpeittokin lopullisen armahduksen ja pääsisi jonnekin parempaan kotiin, meillä se huokailee hylättynä korissa.

  Juhannus! Kerrankin odotan sitä: Pariisiin Père-Lachaisen kainaloon! Juurihan siellä olin ja kun kelasin niin aikaa onkin kulunut 17 vuotta. Hiljaiseksi vetää.

  Ajattelimme alkuvuodesta ettei siellä nyt juhannuksena ihan mahdontonta ole – hups, ai EM-kisat! Pääsi unohtumaan. Ilmankos majapaikat olivat niin hävyttömän kalliita. Kiitos airbnb että olet olemassa, ihana asunto tiedossa. Onneksi on tuo hautausmaa, Voltaire jäi viimeksi tapaamatta. Jos jonkun kolon puistoista löytää omalle ahterille ja eväille, niin riittäköön se. Blogin Pariisivinkit on koottu, toivottavasti eksymme niistä edes johonkin.

  Ihanaista auringon aikaa!

  VastaaPoista
 4. Voi Pariisiin, sinä onnekas! Toivottavasti Pariisin-vinkkimme eivät ole vanhentuneita. Toisaalta varsinkin ravintolat, joista tuppaamme pitämään, ovat jo ennestään vanhoja ja ikuisia. Sano Voltairelle terveisiä.

  VastaaPoista
 5. Toi vihreä on tyttären lemppariväri, uskokaa tai älkää. Noi lakanat sopisi ihan nappiin hänen huoneseensa!Mistä niitä saa ostaa? Voisin harkita 20-vuotiaislahjaksi <3

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"