30.8.2016

Lihapullacurry

Insta-kuva, koittakaa kestää.

Silmieni eteen lipui tänä aamuna Soppa 365-palvelun inspiroiva lihapullacurryresepti. Sivutin tyynen rauhallisesti aamulla kuorossa esitetyt mieliteot, jotka kuuluivat näin: tomaattikeitto, lihapullat tai kanasörsseli, vaikka näin jälkeen päin löyhästi ajatellen jotenkin kaikki nuo reseptit yhdistyivät tässä mukavasti.

Alkuperäisen reseptin löydät Sopasta, minä ihan vähän muuntelin.
Alkuperäisen reseptin nimen edessä oli sana "helppo", en pysty yhtymään.
Kauheasti väkersin, aikaa kului, tuli kuuma. Keittiö oli täynnä kippoa ja kattilaa. Mutta lopputulos palkitsi, kansa riemuitsi!

Lihapullacurry

Sotke isossa kulhossa sopiva määrä jauhelihaa (tämä on ruoka, joka paranee seuraavaan päivään, joten kun kerran väkertää, niin väkertää sitten kunnolla), sipulisilppua, valkosipulia, REILUSTI Garam Masala-mausteseosta, 1 muna per 400 gr jauhelihaa, pari ruokalusikallista punaista currytahnaa, hyvin suolaa ja mustapippuria.

Pyörittele jauhelihamassasta isohkoja lihapullia ja aseta ne vieriviereen pellille. Laita kuumaan uuniin paistumaan.

Tee nyt kastike. Jos kerroit jauhelihan määrän kahdella tai jopa neljällä, kuten eräät, niin tee toki sama kastikeaineksille. Määristä saat siis osviittaa siitä alkuperäisestä ohjeesta.

Kiehuttele kattilassa tomaattimurskaa, kookosmaitoa (käytin sitä oikein kermaista), inkivääritahnaa tai pieneksi pilkottua tuoretta inkivääriä, taas punaista currytahnaa (reilusti) ja hunajaa. Lisää lopuksi vielä muutama ruokalusikallinen paksua jogurttia sekä kipollinen sulatettua voita ja sekoita tasaiseksi.

Nosta lihapullat uunipelliltä suureen vuokaan ja kaada samettiseksi hautunut kastike päälle. Työnnä vielä toviksi kuumaan uuniin muhimaan.

Tein rinnalla myös kasvisversion valmiista falafel-pyöryköistä (pakaste). Lämmitin pullat, laitoin ne uunivuokaan ja kaadoin samaa kastiketta päälle. Takaisin uuniin, jota maut yhdistyvät.

Koristele vuoat runsaalla korianterisilpulla ja cashew-pähkinöillä. Nosta tarjolle keitetyn riisin, lämmitetyn, voisulaa piukkuvan naan-leivän sekä minttu-lime-jogurttikastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Löysin viime viikolla bloginne ja tämä resepti jäi heti mieleen sellaisena, jota haluan kokeilla. Tänään oli viimein sopiva hetki kokata lihapullia, ja ne oli soosin kanssa niiiiiiin hyviä. Harmittaa vain, että olin ostanut jauhelihaa liian pienen määrän (300g), kyllä olisi pitänyt vähintään tuplata satsi, niinkuin suosittelittekin. Jopa nirso 3-vuotias pisteli annoksensa menemään hyvällä ruokahalulla.

    Tekstiäsi on tosi kiva lukea, olet loistava kirjoittaja ja sinulla on kiva, persoonallinen tyyli.

    Sanna

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"