4.7.2013

Tulossa: Hangon Musiikkijuhlat - Rivieran valo!


Hangon Musiikkijuhlia vietetään 14.-19.7. varsin sopivalla teemalla "Rivieran valo". Lainataan esittelytekstiä Musiikkijuhlien sivuilta:

***
"Teema yhdistää kesäisen Hangon kirkkaansinisen taivaan ja ranskalaisen impressionismin. Taiteellinen työryhmä ei kuitenkaan ole antanut teeman kahlita luovaa mielikuvitusta ja konserttiohjelma on jälleen monipuolinen. Klassisen musiikin konserttien lisäksi kuullaan esimerkiksi Johanna Juhola Trion fantasiatangoa ravintola Origon Music Barissa", festivaalijohtaja Milla Rantala kuvailee.
"On ilo esitellä loistava festivaaliohjelma, johon kuuluu konserttisarjan lisäksi runsaasti ilmaistapahtumia. Musiikki soi myös ravintoloissa, puutarhoissa ja taidenäyttelyissä. Korkeatasoinen ja kaikille avoin festivaali tuo sopivasti kuhinaa Suomen eteläisimmässä niemenkärjessä sijaitsevaan huvilakaupunkiin."
***


Kuvassa Meta4, by Stefan Bremer:


"Meta4 on Suomen menestyneimpiä jousikvartetteja. Kvartetin kansainvälinen ura käynnistyi Moskovassa 2004 Dmitri Šostakovitš -kilpailun voitolla ja 2007 Meta4 voitti Joseph Haydn -kilpailun. Kaudella 2012–2013 kvartetti konsertoi mm. Gentissä, Madridissa, Baden Badenissa ja Pariisissa – sekä tietysti Hangon Musiikkijuhlilla!"

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea Provencen iltahämärässä ajatuksia Hangon valosta.

    Nauttikaa Meta4:n esityksistä, joita en varsinaisesti tunne. Kuvauksen perusteella odottaisin että ryhmä tekisi sovituksensa Shostakovitsin Jazz-sarjoista jousikvartetolle. Kesällä maistuu itkunsekainen makea paremmin kuin ikuisuutta syleilevä totuus. Molemmissa on kyse samasta asiasta.

    Sanoi Reijo Sulonen, joka sai teekkarikylässä vuonna 1965 kutsumanimen Shosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, kauniisti sanottu, tuo "kesällä maistuu itkunsekainen makea paremmin kuin ikuisuutta syleilevä totuus"...

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"