29.9.2013

Lihapullapäivät




Lihapullaviikonloppu. Lauantaiaamu torilla meinaa koitua kohtaloksi, kun silmät söisivät ja kädet koriin kahmisivat enemmän kuin napa koskaan voi vetää. Olin olevinani maltillinen ja otin vain pulleroisten tykötarpeita tällä kertaa, ja muutaman tomaatin ihan muuten vaan.

Kokeilimme paria uutta juttua lihapulla-showssa. Laitoimme mm. kuivattua sipulirouhetta jauhelihataikinaan. Toimii! Dijonia lusikoitiin joukkoon myös ihan reilusti. Keksin puolivahingossa sellaisen jekun, että kun lihapullia on paistettavana yli satakunta, niin uunissa ne tulevat kätevästi, nopeasti ja käryttömästi, ja sitten valmiit pullat voi voissa paistaa ja kauniiksi ruskettaa aina sen verran ja sitä mukaa kun kulloiseenkin kattaukseen tarvitaan.

Peruskermakastikkeeseen lisäsin Cantadouta, piparjuurituorejuustoa, ja se se vasta oli tooooodella hyvää.

Lauantaina söimme lihapullat kukkakaalimuussin kera (kukkakaalia, keitinvettä, suolaa, voita, muskottipähkinää) ja tänään jatkoimme muussia perunoilla ja lämpöisellä maitotilkalla. Peruna-kukkakaalimuussi oli ihanan maukasta, yhdistelmänä parempi kuin kumpikaan yksin. Muussissa merisuolahiutalevoi (esim. ranskalainen President) tekee hyvän säväyksen.

Ruusukaalit, puolukkasurvos ja etikkakurkut tietysti istuvat nätisti lautasen reunalle aina kun on tämmöisistä skandinaavisista lihapullista kysymys!

Päivän kirja, jolla ei ole mitään tekemistä lihapullien kanssa: Suvi Ahola, Sivumakuja - Kirjallisesta keittiöstäni (WSOY).

2 kommenttia:

  1. Mitämitämitä! Heti kun silmänsä kääntää toisaalle niin sinne aletaan kattaa pöytätekstiilejä! Taitaa olla ensimmäinen kerta näiden vuosien aikana joina olen blogiasi lukenut kun huomaan pöytäliinantyyppistä asustetta. Johan siellä Hankoniemellä tuulee! -tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahhaaa! Joo, tiedätkö, koville ottaa tuo pöytätekstiili! Verhot, pöytäliinat ja vähän matotkin, jotenkin mun on vaikea asennoitua. Olkoon nyt tuossa tovin, katsotaan miten meidän käy! :)

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"