9.12.2013

Naapurissa


Käväisin viime viikolla Tammisaaressa ystäväni Ludowican kanssa. Mistä tulikin mieleeni, että miksei minunkin nimeni ole jotain spesiaalia, Loulou, Anouk, Coco, Freija... Elämäni olisi taatusti huisin jännittävää, ja minulla olisi epäilemättä pitkät jalat. No jaa, takaisin Tammisaareen.

Minusta Tammisaari on sellainen vanha, puuterintuoksuinen, pitsinen rouva, tiedätkö, hahmo kirjasta Täti Vihreä, Täti Ruskea, Täti Sinipunainen. Hansikkaat ja päivänvarjo. Kahvilassa tilataan voileipä. Suloista.
(Kun kuitenkin kysyt: Hanko on 20-luvun typykkä, joka shinglasi polkkatukkansa ja pisti mekon hapsut heilumaan, ehkä jopa pöydällä tanssien. Kapinallisempi. Savuisempi.)

Tammisaaressa on kivoja kauppoja ja kahviloita, satumaisia kujia, hillittyä charmia. Minä haluaisin ehtiä vielä ennen joulua Tammisaaren museon näyttelyyn "Joulu porvaristalossa" ja vohveleille vohvelikahvilaan torin nurkille...

Tällä kertaa me teimme naapurikaupungissa kirpputorikierroksen, jonka tulokset näette kuvista. Pieni kiinalainen ukkeli ja vanha sinappipurkki! Pistäs Anouk paremmaksi!

4 kommenttia:

 1. "Too much of a wonderful thing is .... just wonderful". - Mae West

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä haluan myös olla nimeltäni Mae. Mae West.

   Poista
 2. Sait haun toimimaan, hienoa!
  Ja hurmaava sinappipurkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain! Tosin jouduin turvautumaan vielä toisenkin lukijan apuun, kun en osannut laittaa antamaasi rimpsua oikeaan paikkaan. Mutta yht kaikki, haku toimii. Jee! Ja kiitos vielä!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"