13.11.2014

Uuni taas kuumana

Huomasin Soppa 365-palvelussa uunifeta-ohjeen, ja siitä se ajatus sitten lähti.

Laita isoon uunivuokaan feta-neliöitä ja lorauta öljyä päälle.

Pilko isoon kulhoon ihan pieneksi hakkelukseksi miljoona tomaattia, erivärisiä paprikoita, punasipulia, pari chiliä, pari valkosipulinkynttä ja pari punttia basilikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria jos tomaatit sitä vaativat.
Laita nyt puolet salsasta fetojen päälle, peitä vuoka foliolla ja tyrkkää uuniin puoleksi tunniksi.

Tarjoa ihanan pehmeä ja tuoksuva juusto uunivihannesten, lopun salsan ja maalaisleivän kera.

Uunivihanneksina meillä oli tällä kertaa pellillinen broccolia ja fenkolia, jotka olivat uunissa kypsyneet öljy-hunajahunnun alla makoisiksi. Päälle ripottelin vielä paahdettuja pinjansiemeniä.

Jos ei tällä yhtä marraskuuta selätetä, niin milläs sitten!

8 kommenttia:

  1. Nam nam nam! Tässä viikonlopuksi meille ruoka. Kiitos! (inhoan tehdä ruokaa, inhoan aina miettiä että mitä tänään syötäisiin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut siis niin pitkä, kuiva kausi keittiömielikuvituksen osalta, en kertakaikkiaan keksi MITÄÄN syömisiä. olen aivan kypsä ruoanlaittoon! Eilen löi ihan tyhjää; hyllyt on täynnä keittokirjoja ja netti täynnä reseptejä, ja ainoa ruoka minkä sain päähäni oli UUNI-FUCKING-PERUNA! :D

      Poista
    2. Oikeasti?! Minä olen aina ajatellut että sinä nautit joka ikinen päivä ruoanlaitosta :D Reseptejäkin vinkkailet melkein joka päivä!

      Poista
    3. Eieiei! Viha-rakkaussuhde! :D Vaan kun on pakko (melkein) joka päivä jotain tehdä, niin siinä niitä reseptejä kai väkisin vissiin puskee.

      Poista
  2. Täähän olikin kiva! Feta on meidän keittiön perus"nostattaja". Jos salaatti, uunivihannekset, kananpalat tai melkein mikä vaan sapuska tuntuu vähän aneemiselta - lisätään fetaa ja voilà. Toinen salainen ase on sitruunankuoriraaste.

    Joskus ei vaan huvita ruokahommat. Uuniperunan voi ottaa ihan jokapäiväiseksi jutuksi. Tämän opin opiskellessani Kentissä. Mulla oli yks englantilainen kaveri, joka söi joka päivä lounaaksi uuniperunan, jonka päälle oli kipattu valkosia papuja siinä karmeassa tomaattiliejussa ja kaiken kruunasi keko raastettua cheddaria. Syöpä sinäkin viikon ajan tuota. Eiköhän rupea kokkausinspikset heräämään :)!

    Belgian Lempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkä ajatus noista papu-uuniperunoista sai mun kokkailuhalut taas palaamaan :) Sitruunankuoriraaste, se vasta tekee kaikesta hienostunutta!

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"