25.4.2011

Pääsiäisen jälkeen

 
 

Pääsiäinen on nyt melkein vietelty, ja se oli ihanin ikinä. Oli istanbulilaista iltaa, aamiaista Klaus K:ssa (ja se ON Suomen paras hotelliaamiainen!), kävelyä sateisessa Helsingissä, pienen veljenpojan niskan silittelyä, uusia ystäviä, lammasta kolmella tapaa, mascarponemansikoita, maalaiskanoja, artisokkia, hurjan paljon puutarhoihin kätkettyjä suklaamunia, samppanjaa, hyvää musaa, mustia linssejä, rappusilla juotuja kahvikupillisia, paljaita jalkoja, loppumatonta hankolaista auringonpaistetta, ja kyllä - kevään ensimmäinen uimareissu. Nyt tervehtimään surffareita Silversandiin, saapuvan kesän merkkejä sekin!

Balsamicomansikat Jamie Oliverin tapaan:
(eli mainio tapa boostata hiukan mauttomat espanjalaiset mansikat, joita toistaiseksi saa)

Pari ropposta mansikoita, kannat pois ja puoliksi isoon kulhoon. Päälle balsamiviinietikkaa ja raakaruokosokeria, annetaan marinoitua pari tuntia. Tarjoillaan vaniljansiemenillä (vaniljatanko) maustetun mascarponevaahtopilven kanssa, päälle ripotellaan mintunlehtisuikaleita.

Meillä oli tämän rinnalla myös Jamien ananaksia: iso, tuore, mehukas ananas leikataan ohuiksi siivuiksi laakealle vadille. Päälle hierotaan morttelissa tuoretta minttua ja raakaruokosokeria, mieluiten pöydässä, niin, että kanssaruokailijoiden neniin nousee huumaava tuoksu ja vesi herahtaa kielelle. Sokeriseos ripotellaan ananasviipaleiden päälle.

Thanks, Jamie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"