31.1.2012

Lauantain pitkä lounas, osa 4, Maailman Paras Pulled Pork





No voihan villasukka! Jätin teidät armaat roikkumaan alkuruokasimpukoihin, ja livahdin pakkastelemaan kallioille, rannoille ja luistinradalle. Nyt punaposkisena asiaan: Pääruokana "Vietnamese Pulled Pork".

Kuten huomaatte, olen fakkiutunut tähän yhteen teemaan nyt viime aikoina. Hyvin tyypillistä Kirjatoukalle; kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla, ja hiotaan, kunnes tuloksena on silkkaa timanttia.

Kaltaiselleni oliiviöljytytölle, välimeren maiden herkkujen heilastelijalle, matka aasian keittiöihin on ollut hieno seikkailu. Seikkailu, joka on tuonut muassaan mm. mittojen käytön ja paistomittarin.

Resepti oli Sunday Nite Dinnerin Chuckin (thanks, Chuck!). Liha tarjottiin patongin välissä tai salaatinlehtiveneessä, ja seuraksi sukelsi majoneesia, mummonkurkkuja, korianteria, minttua, kevätsipulisilppua...

Eilen ja tänään ollaankin sitten palattu taas turvallisesti Ranskanmaalle, ruokamielessä siis. Pöydässä höyryää savipadallinen bouillabaissea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"