12.1.2012

Uuniin vaan

Kävelin keskiviikkoaamuna Rapa-Ripan kanssa kouluun pilkkopimeässä, ja ämpärikaatosateessa. Uitettu koira, se minä olin. Kävin silti paluumatkalla ennakkoäänestämässä, vaikka en ollut pukeutunut Jussi "Niilo Nokkela" Lähteen Facebook-kehotuksen mukaan lainkaan edustavasti. Minulla ei esimerkiksi ollut pukua päällä ja rusettia kaulassa, vaan pyjaman päälle vedetyt toppahousut ja Odd Mollyn armeijanvihreä parkatakki, ja tiputtelin vettä uninutturastani ja kuraa vanhoista kenkärajoistani äänestyspaikan lattialle. No, tuskin ainakaan Pekka pahastui. Kotona vaihdoin villasukat, ja huomasin, etteivät yhdet enää riitä; kivikasamme on kylmä kuin jääkarhun takapuoli.

Kaksilla villasukilla varustettuna kumosin kunnioitettavan määrän teemukillisia päihittääkseni orastavan kurkkukivun, ja ajattelin kulttuurin parantavaa voimaa. Konkkasin siis Kaupungintalon galleriaan katsomaan afrikkalaisia värejä, Guessod Guirehin taiteen muodossa, ja piristyinkin.

Myöhemmin kuitenkin kone hyytyi, ja päädyin illallisen osalta helppoon ratkaisuun.

Teriyaki-lohi helpoin lisukkein:
Laita lohifilee vadille ja kaada reippaasti Teriyaki-kastiketta päälle, anna marinoitua tunti-pari.
Siirrä lohi paistovatiin ja nakkaa uuniin.
Keitä kevyesti vihreitä papuja, ja samaan aikaan paista pannulla voissa siitakesienisiivuja.
Yhdistä pavut ja sienet, mausta suolalla ja pippurilla, ota kypsä lohi uunista.
Ripottele annosten päälle mustia seesaminsiemeniä, ja vedä pari taiteellista vetoa sweet chili-kastiketta lautasen poikki.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on nälkä. Eikä lohta näy. Paitsi täällä kuvissa. Tätä minä kyllä joskus vielä testaan...

  Meillä olisi huomenna ennakkoäänestys. Olen ahkerasti käynyt vaalikoneella, joten ehkä se ehdokas siiheksi vielä löytyy. Mutta se ei ainakaan ole kukaan Pekka! Eikä Paavo!

  VastaaPoista
 2. Kuulepas,
  tunnustan. Nyt iski karmea, vihreä, inhottava, jäytävä KATEUS. Tulin kateelliseksi sun elämästäsi. Niin. Pakko tunnustaa. Mulle helppo illallinen on nakkeja ja spagettia - lähdetään tästä vaikka liikkeelle. Kas kun mielikuvitus (tai jääkaapin sisältökään aina) ei riitä mitenkään tällaisiin luomuksiin. Tässä blogissasi on niin paljon kateutta herättäviä elementtejä, että pakahdun!! Silti luen sitä, ja kateudestani huolimatta olen ilahtunut ja iloinen kaikista näistä ihanuuksista joita tänne laitat.

  SKS:n keräämän materiaalin mukaan suomalaiset vanhastaan uskoivat, että perjantai on paha päivä, koska se on kateellisten ihmisten päivä. Näin on. Ja vielä 13. päivä perjantai. Siitäkin huolimatta, hauskaa viikonloppua!! -tuulia

  VastaaPoista
 3. Mine: Pääasia, että äänestät!

  Tuulia: Tämä on jännittävän kahtiajakoinen tilanne. Minä mietin itsekseni täällä, että mahdan vaikuttaa lukijoideni silmissä todelliselta luuserilta, jonka suurin saavutus on saada norjalainen lohipala pöytään. Ja sitten saan viestin kuten yllä. Olen tavallaan ilahtunut - en tietenkään kurjasta tunteesta, joka sinulle aiheutuu - vaan siitä, että elämäni vaikuttaa jossain määrin siis kadehdittavalta. Hauskalta? Minä aivan jumaloin sinua, kun kirjoitit ajatuksesi julki noin. Me kaikki kuljemme täällä pallon päällä niin raakileina, niin raakileina, varmaankin ihan loppuun asti, ja ihaninta on AINA toisten ihmisten kohtaaminen. Tuulia, samalla kun kirjoitan tätä, syön nakkeja. Pari päivää vanhojen keitettyjen, vihreiden papujen kanssa :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Nakkikommentista :) Eikä mun tunteeni ole kamalan kurja, kurjaa on huomata kuitenkin kadehtivansa jotakuta :) -tuulia

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"