9.2.2012

Varjoja paratiisissa


Herra Kamera on jo pitkään puhunut varjojen paluusta. Jos on ollut seitsemän kuulasta vuotta, niin nyt tulee seitsemän tummien sävyjen vuotta. Siis valokuvissa.

Suomessa varjojen ilmestyminen sisustuskuviin vie takuulla oman aikansa. Meillä valkoinen on valttia, ja ilmentäähän se skandinaavista raikkautta ja pohjoista ulottuvuutta, sekä sopii meidän designiimme. Mutta tutustukaapa esimerkiksi uusimpaan Elle Décorationiin (nr. 206/ 2012); Herra Kamera taitaa olla oikeassa. Tulevaisuuden näet myös, kun katsot hiukan vanhempia sisustuskirjoja; niissähän on pimeää, ja värikästä!

Ystävätär poikkesi, ja sen lisäksi, että hän kertoi minulle Billi Bi-keitosta, hän lainasi kirjan "Intérieurs parisiens" (Taschen, 2002), jota en pysty laskemaan käsistäni. Ihanaa nähdä interiöörejä, joissa täytyy tavaramäärästä päätellen olla vielä enemmän pölyä kuin meillä!

(Toki Taschenilta on sen jälkeen tullut jo päivitettyjä painoksia ja jopa kirja "New Paris Interiors", mutta nimenomaan tämä versio saa sydämeni lyömään ne muutamat ylimääräiset riemulyönnit.)

Toinen ilmiö on tietenkin Apartamento ja sen lähes stailaamaton ote kuvattaviin kohteisiinsa. Roisia valoa, käsittelemättömiä kuvia, jokapäiväistä elämää, eikä missään liljoja korkeissa maljoissa tai limettejä tiskipöydillä.

1 kommentti:

  1. Hieno yhdistelmä! "Varjojen paluu" ja Ellen kansikuvateksti, upeiden värien keskellä: "Objectif lumière"...
    Eli, varjoja ilman valoa? Ei tietenkään! Eikä ilman värejä?
    Mjau ;)

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"